Moja beauty priča

Objavljeno 10.12.2015.

DIY spremište u knjizi #KellysDiyXmas br.2

Danas vam donosim drugi božićni DIY post, koji je odličan kao poklon za vašu obitelj i prijatelje, a može poslužiti i kao šala. To je knjiga, čija je unutrašnjost izrezana, cijela knjiga je dekorirana na ovaj ili onaj način i napunjena stvarima koje želite pokloniti određenoj osobi.


Prošle godine (ili one prije, nisam sigurna), sam ja ovo poklonila svom dečku za rođendan, no ja sam od cijele priče napravila šalu, tako da sam izrezala Madonninu biografiju. Možete li zamisliti kakva mu je bila faca kad je otvorio moj poklon i vidio Madonnino lice na koricama? E, pa bilo je još bolje od toga. 

Skoro sam umrla od smijeha kad sam ga vidjela kako skriva razočaranje i pokušava izgledati uzbuđeno novim štivom. No, kad je otvorio knjigu, doslovno je odahnuo. I dan danas se smijemo tome!

Krenimo!

Što će vam biti potrebno za ovaj projekt?

- Knjiga (preporučujem vam da radite na knjizi s tvrdim koricama, iako ja ovdje nemam takvu 
knjigu i bitno je da je knjiga dosta debela, odnosno s puno stranica)
- Skalpel
- Spužva
- Ljepilo (najbolje drvofix)
- Boja u spreju (ja sam koristila zlatnu)
- Juta (koju nemam na slici)
- Brus papir (isto nije na slici)

Prvo što ćete trebati je odlučiti koliko će vam rubovi biti široki. Ja sam ih ostavila na oko 2 centimetra. Nije dobro das u preuski, jer tako vrlo lako pucaju, ni predebeli, jer tako nećete imati dovoljno mjesta u knjizi.

Nakon toga počnite rezati stranice i vaditi ih iz knjige. Pazite da uvijek režete po istoj liniji, tako da su vam rubovi u unutrašnjosti knjige ravni. Neću vam lagati, ovo dosta dugo traje, no valjda je vrijedno toga na kraju (?).

Ne morate izrezati baš sve papire, kao što vidite na slici gore, ja nisam, pogotovo ako imate  knjigu s mekim uvezom. Tako knjiga neće biti dovoljno čvrsta. Ja sam stala na oko 70 stranica prije kraja knjige (koja je imala 400 stranica).

Nakon što ste izrezali i izvadili sve stranice koje ste htjeli i zadovoljni ste dubinom koju imate na raspolaganju, uzmite brus papir i pokušajte malo izgladiti rubove u unutrašnjosti knjige. Bitno je da svu prašinu na kraju istresete iz knjige, jer ta prašina u kombinaciji s ljepilom ne izgleda lijepo. 

Sada je vrijeme za nanošenje ljepila. Ja sam odrezala dio kuhinjske spužvice i počela ljepilo nanositi na unutarnju stranu knjige i razmazala ga po cijeloj unutrašnjosti, uključujući i dno, pazeći pritom da uđem u sve udubine i među sve stranice, kako bi se sve lijepo sjedinilo.

Zatim sam prešla na vanjski dio knjige, također ga razmazujući po svim stranicama, malo ih otvarajući, kako bi ljepilo ušlo i između njih, a zadnju stranicu sam zalijepila za zadnju koricu, kako se taj dio ne bi otvarao.

Kad ste sve dobro namazali ljepilom, na prvu izrezanu stranicu stavite čisti papir i bilo kakvu masu na to (ja sam stavila cjepanicu drva, jer mi je to bilo prvo pri ruci), kako se sve skupa ne bi odvajalo te sve ostavite preko noći.

Sljedećeg dana knjigu možete početi ukrašavati. Ja sam koristila zlatnu boju u spreju, i pomalo nasumično je sprejala po unutrašnjosti knjige. Budući da mi se unutrašnjost (izrezani dio) nije baš svidio, odlučila sam uzeti jutu, i unutrašnjost obložiti njome. Tada je sve skupa izgledalo puno bolje!

Unutrašnjost sam opet premazala ljepilom, jutu (koju sam izrezala tako da točno odgovara unutrašnjosti) sam stavila na ljepilo i sve još jednom premazala ljepilom kako bi bilo čvrsto. Jutu sam na kraju posprejala zlatnim sprejem i to je to!

Kad se to sve osušilo, evo kako je izgledalo:

U samu knjigu nisam još ništa stavila, jer je to poklon za jednu od mojih prijateljica, a glavni poklon još nije kupljen. Uz poklon, unutra ću staviti i slatkiše i možda nešto šareno da popunim prostor. Na prvu stranicu, naravno, napisat ću posvetu.

Ako želite podijeliti neke od svojih božićnih projekata sa mnom, ili ako rekreirate ovaj moj, bilo bi mi drago kad biste koristili #KellysDiyXmas na Instagramu, Pinterestu, Twitteru, Facebooku… Pratit ću ih.

Je li vam se svidio moj prvi DIY božićni projekt? Hoćete li napraviti nešto slično? Kome biste poklonili ovakav poklon?

Ako imate ideje za slijedeće DIY božićne postove, podijelite ih sa mnom koristeći pin ;) ili email, ili tweet, ili što god želite! 

Ako imate bilo kakve želje za teme budućih postova, slobodno mi javite (sve moje društvene mreže navedene su malo niže). 

Posjetite me na: 
Twitteru: KellyDoe5
Instagramu: Kelly1393
Facebooku: Fashion Jabber
Pinterestu: Nika Kovačev
Bloglovin: Kelly1393
Mail: someone1393@gmail.com 
Moj blog na engleskom jeziku (ovaj post je tamo objavljen): beautypeptalk.blogspot.com

Nadam se da ćete me nastaviti pratiti! 

Nika Kovačev




Povezani sadržaj