Moja beauty priča

Objavljeno 04.12.2015.

DIY božićno drvce #KellysDiyXmas br.1

Danas vam donosim svoj prvi božićni DIY post, u kojem ću vam pokazati kako napraviti ovo drvce. DIY postovi će biti objavljeni svaki tjedan do Božića, dakle bit će ukupno 4 DIY posta i jako sam uzbuđena zbog ove odluke!


Ovo drvce je savršen poklon za Božić, kao i savršen dekor za vašu kuću. Molim vas da mi oprostite na ružnoj pozadini, ali ovaj sam projekt radila u 'radioni', kako ne bih zamazala cijelu kuću i namještaj ljepilom.

Ovaj isti projekt sam radila i prošle godine, no ove sam godine drvce odlučila ljepše urediti i pokazati vama kako to napraviti. 

Evo kako je to izgledalo prošle godine:

Da, prošlogodišnje drvce ima i lampice, no nisam mogla naći kutiju s božićnim ukrasima pa nisam mogla naslikati i s lampicama. No, kad sve posložim i izvadim ukrase, svakako ću objaviti sliku (pod hashtagom iz naslova i u nastavku članka).

Ovo je sve što će vam trebati za ovo drvce:

- Papir (probajte naći neki tvrđi, koji se neće vijati baš prelako)
- Obična špaga
- Ljepilo (najbolje drvofix)
- Zelena boja u spreju (ili neka druga boja, ako ne želite zeleno drvce)
- Pištolj na ljepilo (nisam sigurna koji je pravi naziv ovoga, no nadam se da me razumijete )
Ukrasi:
- budući da nisam mogla naći sitne kuglice, kupila sam crvenu i srebrnu girlandu i odrezala 
- kuglice
- bijele kuglice koje podsjećaju na pom pom
- bijeli prah (htjela sam ga koristiti kao snijeg, no na kraju nisam :D )
- koristila sam vrpcu i radial mašnice, no to nisam naslikala

Naravno, vi možete koristiti koje god dekoracije želite. 

Prvo što sam napravila bio je stožac od papira. Pokušajte ga napraviti što ravnije i što uspravnije možete i prilagođavajte ga dok ne počne naginjati na stranu i zalijepite selotejpom da ga učvrstite. 

Nakon toga sam uzela zdjelicu, stavila malo ljepila u nju i stavila otprilike istu količinu vode (ili malo manje vode), tako da ljepilo bude više tekuće i izmiješala cijelu smjesu da postane homogena. Nakon toga sam uzela špagu i prstima počela nanositi ljepilo na nju i počela je namatati oko stošca od papira.

Kad namatate špagu, nemojte početi na vrhu i ići prema dolje cijelo vrijeme, nego pomalo nasumično namatajte špagu gore-dolje, jer će tako vaše drvce biti stabilno (više-manje, vidjet ćete zašto). Svako toliko sam stala i ponovno prešla preko nekih dijelova ljepilom, tako da drvce bude još čvršće (posebno na mjestima gdje se dvije špage križaju.

Ovako je drvce izgledalo kad sam završila s namatanjem. Nemojte ga namotati previše gusto, tako da se svjetla vide kroz rupice koje ostanu, no mora biti dovoljno gusto, kako bi moglo stajati.

Nakon što ste gotovi s namatanjem, ostavite drvce da se osuši barem 3-4 sata, no ja ga volim ostaviti preko noći.

Slijedeći dan sam drvce skinula s papira id a, imala sam problem oko toga, jer se papir trgao, pa je to trgalo i drvce, jer se ljepilo dosta jako primilo za papir. Ali! Na kraju sam uspjela. Ako komadići papira ostanu zaljepljeni za špagu, nemojte se brinuti, jer sve to pridonosi estetici, a nije ni toliko vidljivo jednom kad je sve gotovo! (S idućim ću drvcem probati omotati obićnu kuhinjsku prozirnu foliju oko papira, pa ću vidjeti hoće li to funkcionirati i hoće li se sve kupa samo sklizati. Javit ću vam!)

Sada je vrijeme za bojanje drvca! Ovaj sam korak ponovila 2 puta, jer sam vidjela neka mjesta koja nisam obojala kad je drvce bilo suho, pa pokušajte i vi napraviti isto. Kad ga obojate, pričekajte barem sat vremena da se osuši i ovaj korak obavezno radite vani!

Nakon što se boja osušila, počela sam stavljati dekoracije, koristeći pištolj na ljepilo. Ovaj dio sam radial nasumično, stavljala sam dekoracije tamo gdje sam mislila da će najbolje izgledati. Odlučila sam koristiti crvene, bijele i srebrne dekoracije i jako sam ponosna na to kako je ispalo! Što vi mislite?

Evo kako je ispalo. Znam, ispalo je malo nakrivljeno i nisam skroz sigurna zašto, no nije ni bitno, jer sam ja jako ponosna i bit ću ponosna kad ga dam na poklon svojim prijateljima i obitelji.

Ako želite podijeliti neke od svojih božićnih projekata sa mnom, ili ako rekreirate ovaj moj, bilo bi mi drago kad biste koristili #KellysDiyXmas na Instagramu, Pinterestu, Twitteru, Facebooku… Pratit ću ih 

Je li vam se svidio moj prvi DIY božićni projekt? Hoćete li napraviti nešto slično? Kome biste poklonili ovakav poklon?
Ako imate ideje za slijedeće DIY božićne postove, podijelite ih sa mnom koristeći pin ;) ili email, ili tweet, ili što god želite! 

Ako imate bilo kakve želje za teme budućih postova, slobodno mi javite (sve moje društvene mreže navedene su malo niže). 

Posjetite me na: 
Twitteru: KellyDoe5
Instagramu: Kelly1393
Facebooku: Fashion Jabber
Pinterestu: Nika Kovačev
Bloglovin: Kelly1393
Mail: someone1393@gmail.com 
Moj blog na engleskom jeziku (ovaj post je tamo objavljen): beautypeptalk.blogspot.com

Nadam se da ćete me nastaviti pratiti! 

Nika Kovačev




Povezani sadržaj