Recept:
- 100 g oštrog brašna
- 100 g šećera
- 1/2 žličice soli
- 100 g hladnog maslaca
- 2 šalice mlijeka
- 1 žličica cimeta ili 2 štapića
- 3 zvijezde anisa
- 1 žličica narezanog na veće komadiće đumbira
- 2 žlice oštrog brašna
- 2 žlice kukuruznog brašna
Postupak:
- U blenderu usitniti brašno, šećer, sol i maslac
- Prstima smjesu utisnuti u maslacem premazane kalupiće
- Staviti u prethodno zagrijanu pećnicu i peći cca 15 min na 180 C
- Za to vrijeme na laganoj vatri kuhati mlijeko ca cimetom, anisom i đumbirom
- U drugoj posudi pjenjačom izraditi jaja sa šećerom i brašnom
- Kad je mlijeko zakuhalo, izliti manju količinu u jaja i sve dobro izmiješati
- Sve skupa vratiti u mlijeko i kuhati dok se ne dobije kremasta smjesa
- Kad su se kore ohladile, žlicom uliti kremu i posipati cimetom, ostaviti da se sve skupa ohladi na sobnoj temp
- Staviti u hladnjak na još 2 sata da se krema stisne
