Kuham i snimam

Objavljeno 18.12.2015.

Choco-orašasti vijenac

Ima li bolje kombinacije od orašastih plodova i čokolade? I to kada je sve skupa pretočeno u sočni vijenac koji se topi u ustima.


Recept

Tijesto
1/3 šalice omekšanog maslaca
3/4 šalice šećera
1 jaje
2 šalice oštrog brašna
2 1/2 žličice praška za pecivo
1/4 žličice sode bikarbone
1/2 žličice soli
1 šalica usitnjenih orašastih plodova
1/2 šalice kakaa
1/2 šalice mlijeka

Glazura
3 dcl slatkog vrhnja
20 dag tamne čokolade
par kapi ekstrakta od vanilije

Pročitaj još recepata od blogerice Tihane Topčić


Postupak

Tijesto
- Mikserom dobro izradite maslac sa šećerom.
- Dodamo jaje, sve zajedno izmiksamo.
- U drugoj zdjeli sjedinimo zajedno suh sastojke (brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, sol, orašaste plodove i kakao).
- Postepeno suhu smjesu dodajemo mokroj, naizmjence sa mlijekom, te miksamo dok se sve ne sjedini.
- Smjesu prelijemo u prethodno namašćen i pobrašnjen lim.
- Pečemo cca 60 min na 180 C.

Glazura
- U lončić ulijemo slatko vrhnje i kuhamo do vrenja.
- Dodajemo nasjeckanu čokoladu i miješamo dok se ne otopi.
- Dodamo nekoliko kapi ekstrakta vanilije.
- Pustimo da se glazura malo ohladi te ju prelijemo preko kolača.
- Ostavimo neko vrijeme da se glazura stvrdne.
- Koristila sam šalicu od jogurta (2 dcl).


Dobar tek!

Još puno finih recepata pronađite na Tihaninom BLOGU!

Tihana Topčić




Povezani sadržaj