Objavljeno 25.04.2017.

Rolada od mljevenog mesa s povrćem

Ljubitelj ste mljevenog mesa i rado volite kušati nove recepte? Sigurni smo kako će vam se svidjeti ovaj recept za zanimljivu mesnu štrucu s povrćem.


Sastojci 

2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
5 tikvica (300 g)
2 mrkve (300 g)
1 crvena paprika (200 g)
2 stapke celera (75 g)
1 mješavina začina za kosani odrezak (Fant)
500 g miješanog mljevenog mesa
100 ml kiselog vrhnja


Priprema

- Kalup premažite uljem i obložite tankim ploškama tikvica koje ste prethodno malo popekli da omekšaju.
- Ostalo povrće narežite na trakice i kratko prokuhajte u slanoj vodi.
- Mješavinu začina pomiješajte sa 150 ml mlake vode i ostavite stajati nekoliko minuta.
- Mljevenom mesu dodajte pripremljenu mješavinu začina, kiselo vrhnje i dobro promiješajte.
- Polovicu smjese izlijte u kalup, poredajte kuhano povrće i prelijte ostatkom smjese.
- Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva 15 minuta, pa još 45 minuta na 180 stupnjeva.

Izvor, foto: coolinarika/Podravkaambasadorica




Povezani sadržaj