Objavljeno 10.05.2014.

Hrskava rolada od mljevenog mesa punjena sirom

Ukoliko imate želju za ručak pripremiti urnebesno fino i neobično jelo, onda je ovo pravi recept za vas. Radi se o mesnoj roladi punjenoj sa sirom i umotanoj u pancetu.


Sastojci:

1 kg miješanog mljevenog mesa
3 deblje šnite kruha
1 luk
1 češanj češnjaka
Vegeta, sol, papar
3 žličice mljevene crvene paprike
Dobra šaka sitno kosanog peršinovog lišća
Manja šalica krušnih mrvica
1 jaje
30 dkg tanko rezane pancete
20 dkg sira trapista (kačkavalj, gouda…)
2 dl bijelog vina

Priprema:

Pomiješajte u većoj posudi meso, jaje, luk koji ste prethodno isjeckali i ispržili na malo ulja, kruh razmočen u mlijeku i zgnječen rukama, mrvice, češnjak, peršin i začine. Sve dobro izmiješajte i sjedinite.

Od ove količine mesa dobit ćete dvije mesne štruce idealne debljine za pečenje. Na pripremljenu alu foliju stavite polovicu mesne smjese te pritiskajući rukama oblikujte pravkoutnik debljine cca 1 cm. Preko cijele površine mesa naribajte polovicu sira, a potom uz pomoć folije polako savijajte meso u roladu. Kada ste oblikovali roladu, rubove ugurajte prstima prema unutra kako bi se rolada ‘zatvorila’ sa strane, a sir ne bi pretjerano curio prilikom pečenja.

Pripremite i drugi komad alu folije pa preko njega poredajte pancetu tako da se šnite preklapaju. Na pancetu položite mesnu roladu pa opet uz pomoć folije obložite cijelu roladu pancetom.

U lim za pečenje ulijte malo ulja i dodajte vino te u sredinu stavite rolade. Pokrijte alu folijom ili poklopcem i pecite pokriveno u pećnici na 200 stupnjeva 30 minuta. Zatim, maknite foliju pa nastavite peći do kraja još 35 minuta.

Rolada je gotova kada dobije lijepu smećkastu boju i kada panceta postane hrskava. Kratko prohladite, narežite na šnite i poslužite uz pire krumpir i povrće na lešo.

U nastavku, u foto galeriji pogledajte postupak izrade rolade.

Izvor, foto: recipeci






Povezani sadržaj