Televizijska drama: Tajne - sadržaj i epizode

Objavljeno 16.09.2013.

Nova hrvatska dramska serija Tajne od ponedjeljka vas očekuje na programu RTL televizije. Radnja serija se temelji na prošlosti koja je opterećena sukobima te ljubavi koja mora nadvladati brojne prepreke.

Televizijska dramska serija Tajne bavi se burnim odnosima dvije obitelji kroz tri generacije, od 1943. godine, preko 1996. pa sve do danas kada se odigrava većina radnje. U pozadini svih priča, u koje su upletene obitelji Franić i Šeper, nalazi se obiteljsko blago koje je zakopano davne 1943. godine, u šumi, u blizini kurije. 

Priča o dvije zaraćene obitelji započinje 1943. kada su seljaci provalili u kuriju plemića Nikole Otona Šepera kako bi li se dočepali hrane. Svjestan situacije koja ga čeka, Nikola Oton zakopa obiteljsko blago u šumi pokraj kurije, i to neposredno prije upada seljaka. No, ubrzo ulazi u sukob sa seljacima, a u tom ga metežu ubija vođa seljaka, Marin Franić. Trudna Šeperova supruga, Teodora, nakon toga bježi u Švicarsku gdje rodi kćer Juliju. Pedeset i tri godine kasnije, Julija (Linda Begonja) zajedno sa suprugom Jerkom i sinom Nikolom vraća  se u Hrvatsku u namjeri da vrati očevo imanje. 

Sadržaj serije:

Svaki tjedan donosimo novi sadržaj serije Tajne! Budite uz nas...

Ponedjeljak 21.04., Epizoda 125.
Nikola shvaća da je jedini način da spasi Marinu taj da na Damjana prepiše svoj dio Vilin Dola. Ana ga moli da ne riskira bez pomoći policije, ali Nikola je odlučan. Dok Nikola priprema darovnicu, Marina se ipak uspijeva osloboditi i pobjeći. Shvativši da joj je Damjan radio iza leđa, Brigita odlučuje s njim raskrstiti. Višnja saznaje za Marinin nestanak, a Sebastijan pritišće zabrinutu Barbaru da mu prizna svoje tajne. Hoće li u tome uspjeti?

Utorak 22.04., Epizoda 126.
Damjan ranjava Marinu i tako okreće situaciju u svoju korist. Nikola prebacuje Marinu u bolnicu i  shvaća da bi je mogao izgubiti. Barbara priznaje Sebastijanu čitavu istinu o Damjanu, Brigiti i ubojstvu koje je za njega počinila. Kada sazna za Marininu nesreću, Barbara odlučuje prijaviti Brigitu za Ivanovo ubojstvo, kako bila sigurna da se neće izvući. Višnja donosi najtežu odluku u životu i prijavi Filipa policiji za Ankičinu smrt. Ranjeni Damjan se dolazi oprostiti od Brigite. Iako se Brigita nada da će ga uspjeti spasiti, Ana ga dolazi uhititi.

Srijeda 23.04., Epizoda 127.
Damjan umire na Brigitinim rukama, na samrti moli Anu za oprost zbog djeda – nije ga namjeravao ubiti, bio je to nesretni slučaj. U međuvremenu Marina je uspjela preživjeti operaciju, no posljedice se još ne znaju. Nikola razmišlja o tome da odustane od osvete. Brigita dolazi u bolnicu posjetiti Marinu, no susretne Barbaru koja je u šoku kada je ugleda. Kaže joj da će je prijaviti za Ivanovo ubojstvo. Nakon što ga je Višnja prijavila za Ankičino ubojstvo, Filipa odvode, a Valentina napada Miru i Višnju. Prijeti im da više nikad neće vidjeti unuka ako Filip ostane u zatvoru. 

Četvrtak 24.04., Epizoda 128.
Marina ne može oprostiti Nikoli, no on se vraća u bolnicu kako bi bio uz nju. Ostaje zaprepašten kad ugleda Roberta, ne vjeruje da je živ. Sebastijan mora biti uz Barbaru. Izvede nju i Josipu van kako bi se opustile, a Barbara ugleda „pokojnog“ Damjanovog čovjeka. U međuvremenu Brigitu posjeti Damjanov odvjetnik zbog oporuke. Filip je, pak, hladan prema Višnji. Odluči odbaciti roditelje i odvede trudnu Valentinu natrag u kuriju – ne planira se odreći nasljedstva Šeperovih!

Izvor, foto: rtl

Pročitaj još:
Provjeri još...Povezani sadržajKomentari:

b 10.04.2014.:

Serija je dobra al je malo postala dosadna

mihaela 16.03.2014.:

da je supre serija

klara 17.02.2014.:

<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3 serija je odlicna <3<3<3<3<3<3

PETRA 14.02.2014.:

..........................SERIJA JE ODLICNA...................................

Adisa 17.12.2013.:

Serija je fantastična!

SAJMA 05.12.2013.:

Serija je jako napeta. aLI JE JAKO DOBRA.

dccddce 11.11.2013.:

jao sto bi ja ovu marinu i barbaru jebo... bas su sexy...

Maxim 11.11.2013.:

Da li ima neka djevojka za vezu??

Irena 11.11.2013.:

Serija je jako napeta, ali je bas super!!!

Maja 30.10.2013.:

nema bolje serije od ove

Sanja 30.10.2013.:

serija je super!!!

Komentiraj