Objavljeno 16.09.2013.

Televizijska drama: Tajne - sadržaj i epizode

Nova hrvatska dramska serija Tajne od ponedjeljka vas očekuje na programu RTL televizije. Radnja serija se temelji na prošlosti koja je opterećena sukobima te ljubavi koja mora nadvladati brojne prepreke.

Televizijska dramska serija Tajne bavi se burnim odnosima dvije obitelji kroz tri generacije, od 1943. godine, preko 1996. pa sve do danas kada se odigrava većina radnje. U pozadini svih priča, u koje su upletene obitelji Franić i Šeper, nalazi se obiteljsko blago koje je zakopano davne 1943. godine, u šumi, u blizini kurije. 

Priča o dvije zaraćene obitelji započinje 1943. kada su seljaci provalili u kuriju plemića Nikole Otona Šepera kako bi li se dočepali hrane. Svjestan situacije koja ga čeka, Nikola Oton zakopa obiteljsko blago u šumi pokraj kurije, i to neposredno prije upada seljaka. No, ubrzo ulazi u sukob sa seljacima, a u tom ga metežu ubija vođa seljaka, Marin Franić. Trudna Šeperova supruga, Teodora, nakon toga bježi u Švicarsku gdje rodi kćer Juliju. Pedeset i tri godine kasnije, Julija (Linda Begonja) zajedno sa suprugom Jerkom i sinom Nikolom vraća  se u Hrvatsku u namjeri da vrati očevo imanje. 

Sadržaj serije:

Svaki tjedan donosimo novi sadržaj serije Tajne! Budite uz nas...

Ponedjeljak 12.05., Epizoda 137.
Brigita nakon priznanja krene provoditi svoj plan – sve će svaliti na Ivana, a kao svjedoke pozove Barbaru, Nikolu i Marinu. Iako nesigurni u ishod, oni ipak vjeruju da će Brigita završiti u zatvoru bez obzira na sve. Međutim, Brigita mudro iskoristi Barbarino svjedočenje.

Robert je ohrabren nakon Brigitinog priznanja jer više ne mora bježati. Ali svejedno želi otići s Marinom i Josipom nakon Ladinog pogreba. Veliko olakšanje mu je Marinina potvrda da će nakon sahrane i svjedočenja zajedno – otići.

Miro je u problemu iako je Višnja uz njega i želi mu pomoći, ali Filip, u kojeg je Valentina sve manje sigurna, odbije pomoći majci i ocu. Dok se između Filipa i Valentine stvara sve veći razdor, Višnja je pred velikom odlukom – prodati krčmu ili ne.


Utorak 13.05., Epizoda 138.
Na suđenju Brigiti Nikola slaže da je Ivan ubio Juliju kako ne bi povrijedio Marinu. Međutim, Marina zna da će Brigitu pokopati samo istina. Svjedoči i kaže sve što ostali nisu uspjeli. Nikola shvaća da je prokletstvo Šeperovih krivo za sve nevolje, kako Marine, tako i Lade. Odlučan je spriječiti Filipa da nastavi uništavati seljane. Nakon što čuje od Višnje u kakvu je nevolju Miro upao, te da zbog njega mora prodati krčmu, Jerko se odlazi s njim suočiti.

Srijeda 14.05., Epizoda 139.
Marinin emotivni govor upropastio je Brigitine šanse na suđenju. Sudac je proglašava krivom, no ona ipak ne može izdržati a da ne napadne sve prisutne. Prije odlaska u zatvor, Brigita ipak oslobađa Barbaru tereta krivnje za ubojstvo koje ionako nije počinila. Nikola se sprema otići iz Vilin Dola, kao i Robert, Marina i Josipa, no je li ljubav u njemu ipak  jača i hoće li zaustaviti Marinu?

Filip nastavlja svađu s Valentinom, koju prekida saznanje da je otac pobjegao iz zatvora. Filip uspije pronaći Miru kod Jerka, no doživljava novi šok. Višnja i Miro se oproste od Filipa koji se sluđen vraća u kuriju gdje nastavlja svađu s Valentinom koja mu otkriva još jednu veliku tajnu.

Četvrtak 15.05., Epizoda 140.
Prošlo je mjesec dana i Filip živi u zapuštenoj kuriji, ostavljen od svih i  prezren od sela. Dobio je što je htio, a izgubio sve što vrijedi. U selu ga svi ignoriraju pa je postao omraženi Šeper. U ludilu koje ga je obuzelo učini strašnu stvar. Marina i Nikola pripremaju se za svoju svadbu. Marina je ipak pomalo tužna, nedostaju joj roditelji, a i Josipa se još uvijek nije pomirila s činjenicom da se ne udaje za Roberta.

Barbara i Sebastijan također imaju sretan kraj, ubrzo se očekuje i njihovo vjenčanje, kao i dijete koje će zajedno imati. Iako Brigita uspijeva Barbaru privoljeti na jedan posjet, shvaća da joj Barbara sva zlodjela nikad neće moći oprostiti. Brigita ostaje sama i osuđena na zatvor.

Marinino i Nikolino vjenčanje iz snova, Vilin Dol će još dugo pamtiti. 

Izvor, foto: rtl

Pročitaj još:

Povezani sadržajKomentari:

Ivana 29.04.2014.:

serija tajne je najbolja serija jako je volim a vi da li je vi volite

sandra 28.04.2014.:

serija je napeta al je dobra .
Samo me Ana nervira.

b 10.04.2014.:

Serija je dobra al je malo postala dosadna

mihaela 16.03.2014.:

da je supre serija

klara 17.02.2014.:

<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3 serija je odlicna <3<3<3<3<3<3

PETRA 14.02.2014.:

..........................SERIJA JE ODLICNA...................................

Adisa 17.12.2013.:

Serija je fantastična!

SAJMA 05.12.2013.:

Serija je jako napeta. aLI JE JAKO DOBRA.

dccddce 11.11.2013.:

jao sto bi ja ovu marinu i barbaru jebo... bas su sexy...

Maxim 11.11.2013.:

Da li ima neka djevojka za vezu??

Irena 11.11.2013.:

Serija je jako napeta, ali je bas super!!!

Maja 30.10.2013.:

nema bolje serije od ove

Sanja 30.10.2013.:

serija je super!!!

Komentiraj
Popularno na blogu