Objavljeno 13.09.2013.

Nova serija: Zora Dubrovačka - sadržaj i epizode

Radnja ove priče je smještena početkom devedesetih, kada je Dubrovnik bio pod stalnom opsadom mjesecima. Priča o ukradenoj mladosti dvoje mladih ljudi koji će zbog rata brže odrasti i sazrijeti podsjetit će nas na snagu ljubavi.

Glavne uloge tumače:

JUDITA KNEGO, 19 godina (Barbara Bilić):
Mlada i nevina djevojka, netaknuta porocima modernog doba. Odgajana pod staklenim zvonom. Vjera u roditelje, Boga i nacionalni ponos pretočit će se u vjeru u ljubav i vječnu vjernost onom kojeg je njezino srce izabralo. Ipak, u njoj konstantno gori iskra koja ju čini drugačijom i jačom od svih. Tijekom serije od djevojčice u tijelu žene potpuno nespremne za vanjski život i realan svijet, pretvorit će se u mladu zrelu ženu, junakinju domovinskog rata u Dubrovniku.

MARO KESOVIJA, 21 godina (Boris Ler):
Hrabar, prkosan, jednostavan, srčan i pošten. Zaljubljen u Juditu no, iznad svega, zaljubljen u slobodu i pravdu. Duboko je vezan uz svoju obitelj i sve bi učinio za njih, na njega se uvijek može računati. U trenucima još uvijek ima dječačku zaigranost, no sve se mijenja kada upoznaje Juditu u koju se zaljubi na prvi pogled. Rat ga u trenu iz dječarca pretvara u odgovornog, sabranog mladog čovjeka koji na neočekivan način uzima cijelu sudbinu grada u vlastite ruke.

Sadržaj serije: 

Svaki tjedan donosimo novi sadržaj serije Zora Dubrovačka! Budite uz nas...

Epizoda 156.
Adela i Andro se iznenade kada shvate da je Pavo slijep. Adela mu zamjera što joj se nije javio, a Pavo je u šoku kada sazna da se Adela udala. Adela odlazi i ostavlja Andru s Pavom. Po dolasku u Dubrovnik, šokira se kada shvati da u konobi nema Dživa. Unatoč Janinim molbama, Maris i Boris odvode Luku iz bolnice. Dok Maris osjeća sve veću grižnju savjesti jer su oduzeli Luku Jani, Jana nalazi utjehu u razgovoru s Dinom, koji shvaća da mora nešto poduzeti kako bi joj pomogao.

Filip je zabrinut za Dešu i moli majku da ga ostavi na miru. Dešina temperatura raste, no Filip ne gubi nadu ni za nju, ni za dijete. Dešino stanje se, unatoč lošim izgledima, ipak poboljša. Judita je tužna nakon što je svjedočila hapšenju svog oca, a Maro ju tješi. Judita doživljava još veće iznenađenje kada se Dino pojavi na njenim vratima, zahtijevajući od nje da pomogne Jani.

Epizoda 157.
Dino moli Juditu da pomogne Jani. Judita je rastrgana, ali ipak pristaje s Dinom poći u Magdalenin stan. Kada vidi Janin očaj, Judita je sigurna da su njena majka i Boris gorko pogriješili. Judita pokušava razgovarati o tome s Maris, koja je i sama u dilemi i napetim odnosima s Borisom, jer vjeruje kako je ono što su učinili greška i da nisu trebali oduzeti Jani sina. Deši je bolje i Filipu je napokon laknulo. Deša je sretna i želi što prije kući iz bolnice kako bi se sa voljenim mužem radovala sreći što će napokon postati roditelji.

Dino ne zna kako utješiti očajnu Janu. Govori joj kako je spreman sve učiniti za nju te joj ponudi čak i brak. Jana je zatečena njegovom prosidbom, a on ju moli neka razmisli. Adela saznaje da je Dživo uhićen. Posjećuje ga u pritvoru, gdje mu govori da joj prošlost ništa ne znači. Ona ga voli i želi ostati uz njega.

Epizoda 158.
Maris i Jana dožive zajednički trenutak s Lukom. Maris se sve više lomi oko Jane, sumnjajući da Luka treba ostati s njom i Borisom. Maris je nježna prema Jani i obećava joj da će razgovarati s Borisom i pokušat joj pomoć. Deša konačno izlazi iz bolnice. Po povratku kući, Deša od Bojke dobiva neočekivani dar - ključ Tonkove kuće koji sada pripada njoj. Odlazi tamo s Filipom, i oni odluče preseliti u Tonkovu kuću.

Dijana i Šiško, svaki na svoj način, pružaju podršku Adeli i Dživu.
Boris zatekne Janu u kući. Jana ga moli da joj pruži drugu priliku da bude majka Luki. Jana odlazi iz Vile, a Maris nastoji primiriti i razuvjeriti Borisa. Istovremeno, Maris shvaća da će Borisu trebati vremena da promijeni svoju odluku, stoga nije neumoljiva.

Epizoda 159.
Dok Dživo nestrpljivo u zatvoru čeka suđenje, u posjet mu stiže Adela. Ona mu pokušava uliti nadu i obećaje da će biti uz njega. No, Andro želi da pođe s njim kod oca koji čeka operaciju. Adela oklijeva, no ipak odlazi sa sinom k Pavu, koji daje Adeli svoj blagoslov da nastavi dalje sa svojim životom. Deša i Filip provode sretne trenutke. Filip odluči sam napraviti kolijevku za dijete. Deša je zabavljena njegovim pothvatom te zajedno Uživaju u idili, uvjereni da je pred njima divna budućnost.

Epizoda 160.
Petar dobiva pismo od odvjetnika koji traži da hitno dođe u Padovu te je on prisiljen nakratko ostaviti očajnu Janu. Dok Jana strahuje hoće li Maris uspjeti nagovoriti Borisa da joj vrati Luku, Boris donosi dobru odluku i vraća joj dijete. Oduševljena Jana odlazi k Dinu kazati mu dobru vijest. Optimistična i uvjerena u novi početak, pita Dina želi li je i dalje oženiti. Boris pak shvaća da ne želi više gubiti ni trena i prosi Maris. Ona je oduševljena. Maris pristaje na Borisovu prosidbu.

Presretna obavještava Juditu kako su Boris i ona vratili dijete Jani i kako su se odlučili vjenčati. Judita je sretna zbog njih, ali još uvijek brine zbog oca. Jana želi da joj Dino iskreno odgovori je li ju zaprosio zbog Luke. Dino joj govori kako ju je volio čitav svoj život. Jana se pristaje udati za Dina. Svi su pod dojmom iznenadne sreće kad se iz Padove vraća Petar. On obavijesti Magdalenu da, prema oporuci Lucije Menčetić, on je nasljednik čitavog bogatstva, budući da Judita nije ispoštovala uvjete. Istovremeno, Magdalena odluči vratiti se u svoju rodnu kuću, a Petar odluči ostati uz nju. Dživo je pušten iz zatvora, a Adela se vraća u Dubrovnik, sretna zbog svog Dživa. U konobi je organizirano obiteljsko slavlje gdje su prisutni svi. Maro i Judita ne mogu vjerovati da se sve napokon posložilo i da su se njihovi snovi ispunili.Izvor, foto: novatv.dnevnik

Povezani sadržajKomentari:

nanan 17.02.2014.:

serija je nideveze

Komentiraj
Popularno na blogu