Moja beauty priča

Objavljeno 16.06.2015.

Moja rutina za njegu kose

Danas vam donosim novi post u kojem vam pišem o svojoj rutini njege kose. Tijekom godina, moja se rutina dosta promijenila, ali mislim da sam sretna s trenutnom rutinom. Naravno da postoji mogućnost da isprobam nove proizvode u budućnosti (zapravo sam sigurna da hoću), ali kosa mi je u zadnje vrijeme prilično 'sretna'.


Pa krenimo! Prvo bih vam željela reći nekoliko stvari o svojoj kosi. Prije je bila vrlo gusta, ali dosta sam je oštetila kroz godine, pa je postala dosta tanka i suha. Moja prirodna boja kose je tamno smeđa, ali bojim je već godinu dana s Palette Intensive Color Creme Permanent High-intensity Lightener u nijansi CV12 Ružičasto-plava.

Dok god mogu, trudim se izbjegavati korištenje topline na kosi. Ne koristim ni peglu ni uvijač, ali moja je kosa prirodno jako ravna i sviđa mi se kako izgleda i bez tih alata. Isto tako, izbjegavam sušenje kose fenom kad god mogu. Preko zime koristim fen, jer se lako prehladim, ali u proljeće i ljeto ga pokušavam izbjegavati. Kosu bojim svakih 5-7 tjedana, a to jako ovisi o brzini rasta moje kose (a raste prilično brzo u posljednje vrijeme). Šišam se svakih 3-5 mjeseci, a to ovisi o godišnjem dobu. Nakon godišnjeg odmora na moru obavezno šišam kosu, jer sunce i slana voda jako oštete moju kosu. Također, trudim se ne prati kosu prečesto. Obično je perem utorkom i subotom (otprilike svaka tri dana), ali ako imam osjećaj da je moram oprati malo češće, trudim se to raditi maksimalno dva puta tjedno i to kao i uobičajeno - 2 puta šamponom i onda regeneratorom.

1. L'Oreal Paris Elseve Total Repair 5 Repairing Šampon i Regenerator 

 Prva dva proizvoda o kojima želim govoriti su šampon i regenerator. To je ujedno i prvi korak moje rutine (osim ako stavljam malo maslinovog ulja kao masku prije pranja, no to ne radim često). Prije sam koristila Head&Shoulders šampon, ali sam shvatila kako je agresivan bio i kako mi je otežao kosu. Nije bila lepršava i elastična, a osim toga, taj je šampon i isušio moju kosu. Kad sam počela koristiti L'Oreal kombinaciju, moja kosa je bila sjajna, hidratizirana i zbilja mi se sviđa kako izgleda. Ovi proizvodi namijenjeni su za slabu, beživotnu, oštećenu kosu, sadrže pro-keratin i keramid, a pet učinaka ovih proizvoda uključuju: obnavljanje vlakana, otpornost, vitalnost, mekoća i sjaj kose. 

Mislim da je moja kosa manje oštećena od kad koristim ove proizvode, i nastavit ću ih koristiti dok ne nađem nešto bolje. 

2. Balea 1 minute maska za kosu s mangom i aloe verom 

Svako toliko koristim masku za kosu. Ne koristim je često, tek jednom mjesečno, ali pokušavam je koristiti nakon bojenja kose kako bih smanjila štetu na kosi. Ova maska miriše prekrasno, a osim toga, pomaže mojoj kosi kao ništa do sad. Nakon korištenja ove maske, moja je kosa zdrava, hidratizirana, sjajna i lepršava. Mislim da maska ne ostavlja puno naslaga na kosi, pa je tako ni ne oteža (kao što neke maske znaju). Ovu masku najčešće koristim odmah nakon korištenja šampona umjesto regeneratora, isperem je i nastavim s rutinom.

3. Nivea Color Crystalgloss Color Intensiv Kur

Subotom, kad perem kosu, ovu masku za obojenu kosu koristim umjesto regeneratora. Mislim da je dobra za moju kosu, ali je za moju kosu malo pregusta i premasna. Kada je pokušam isprati s kose, na mojoj koži ostavlja jako tanku naslagu koju moram dodatno ispirati, no to i nije toliki problem. Nakon što je potrošim, vjerojatno je neću ponovno kupiti, ali dio je moje trenutne rutine, pa zašto vam ne reći nešto o njoj. 

4. Avon Advance Techniques Dry Ends Serum (za sve tipove kose) 

Odmah nakon izlaska iz tuša, kosu osušim ručnikom i odmah 3-4 puta pritisnem pumpicu ovog proizvoda među dlanove i nanesem na vrhove, i podižem do otprilike polovice dužine svoje kose. Ne bih to stavila na korijen i tjeme, jer bi proizvod mogao malo brže zamastiti kosu. Ipak, mislim da je upravo ovaj proizvod najbolje i najučinkovitiji dio moje rutine njege kose. To sam shvatila kada sam ga prestala koristiti preko 6 mjeseci i moja kosa je bila grozna u tom periodu. Vrhovi su mi bili suhi i ispucani. Nakon posljednjeg šišanja, opet sam počela koristiti ovaj serum i moja je kosa već više od mjesec dana hidratizirana i bez ispucanih vrhova. Toplo preporučam svima, i mislim da neću tako skoro mijenjati ovaj dio svoje rutine.

5. Schwarzkopf essence Ultime Mineral Strength Sprej regenerator i Schwarzkopf Gliss Hair repair s tekućim keratin kompleksom (za jako oštećenu, suhu kosu)

Ovaj regenerator u spreju je jedan od proizvoda koje stavljam na mokru kosu (uz Avon serum za suhe vrhove). Ne koristim ga često, uglavnom ljeti, ali kad ga koristim, miriše jako lijepo i moja kosa je jako mekana nakon toga. On ne štiti kosu samo od sunca, već i bilo kojeg drugog čimbenika koji može isušiti kosu. 

Pročitaj još tekstova od blogerice Nike Kovačev


Keratin u spreju je još jedan proizvod koji koristim na mokroj kosi, a jedino što mi smeta u vezi tog proizvoda je miris, koji je vrlo snažan i ne previše ugodan, ali sviđa mi se njegovo djelovanje. Od kada ga koristim, kosa mi je snažnija, elastičnija, gušća i zdravija. Ovaj proizvod također koristim otprilike jednom mjesečno. 

6. Pantene Instant Damage Defense Conditioning Spray i Avon naturals Hair Care Detangling Spray s marelicom i shea maslacem

Ova dva proizvoda koristim na suhoj kosi. Pantene sprej čini moju kosu svilenkastom, mekom i sjajnom, a i miriše jako lijepo. Koristim ga kad je moja kosa slaba i bez sjaja i treba malo pomoći što se toga tiče. 

Avonov sprej, da budem iskrena, koristim isključivo zbog mirisa. Inače se koristi za raščešljavanje, no budući da je moja kosa prilično kratka, to mi i nije toliko potrebno. Ipak, ima dosta dobrih i kvalitetnih sastojaka (poput shea ili karite maslaca), pa osim što lijepo miriše i pomaže pri raščešljavanju, hidratizira kosu i čini je mekom i sjajnom. 

To je moja rutina za njegu kose. Jeste li probali ijedan od ovih proizvoda? Što mislite o njima? Ako mi želite predložiti neki proizvod za njegu kose koji jako volite, slobodno!

Ako imate bilo kakve želje za teme budućih postova, slobodno mi javite (sve moje društvene mreže navedene su malo niže). 

Posjetite me na: 
Twitteru: @KellyDoe5
Instagramu: Kelly1393
Pinterestu: Nika Kovačev
Moj blog na engleskom jeziku (ovaj post je tamo već objavljen): http://beautypeptalk.blogspot.com

Nadam se da ćete me nastaviti pratiti! 

Nika Kovačev




Povezani sadržaj








Moja beauty priča je modni blog na kojem ćete redovito pronalaziti savjete, prijedloge, inspiracije te sve ono što možete zamisliti, a odnosi se na svijet mode i šminke, ljepote i njege. 

Najčitanije

Popularno na blogu