Naravno, opet ja, i moj izvrnuti um, koji mi ne da mira da idem jednostavnim postupkom, pa sam malo surfajući internetom došla do ove tehnike, koja izgleda kompliciranije nego što uistinu je. U principu radi se o nekoj vrsti tehnike "okretanja". Rolate i okrećete. I to je to!
Recept
Tijesto:
500 g glatkog brašna
1/2 kocke svježeg kvasca
4 žlice toplog mlijeka
8 žlica tople vode
4 žlice šećera
1/2 žličice soli
Nadjev od maka:
200 g maka
120 g šećera
1,5 dcl vrelog mlijeka
1 dcl slatkog vrhnja
Preljev:
200 g šećera u prahu
2-3 žlice limunovog soka
Pročitaj još recepata od blogerice Tihane Topčić
Postupak
Tijesto:
- Kvasac razmrvimo u 4 žlice toplog mlijeka, dodamo 1 žlicu šećera, promiješamo i pokrijemo čistom krpom da se diže cca 30 minuta.
- U zdjelu stavimo brašno, preostali šećer, sol i 8 žlica tople vode.
- U sredini napravimo rupu, te stavimo dignuti kvasac.
- Sve zajedno dobro umijesimo u mekše tijesto.
- Nauljimo ga, kao i cijelu zdjelu u kojoj ga ostavimo da odstoji cca sat vremena (pokrijemo folijom ili krpom).
- Dignuto tijesto premijesimo, izvaljamo na pravokutnik.
Dobar tek!