Kuham i snimam

Objavljeno 25.09.2015.

Vijenac s makom

Drži me taj mak u zadnje vrijeme. Začuđujće, jer inače nisam neki preveliki fan maka. Ako biram orahe ili mak, uvijek sam u timu oraha. Već neko vrijeme razmišljam da napravim buhtle, pa zašto da ne budu od maka.


Naravno, opet ja, i moj izvrnuti um, koji mi ne da mira da idem jednostavnim postupkom, pa sam malo surfajući internetom došla do ove tehnike, koja izgleda kompliciranije nego što uistinu je. U principu radi se o nekoj vrsti tehnike "okretanja". Rolate i okrećete. I to je to! 

Recept

Tijesto:
500 g glatkog brašna         
1/2 kocke svježeg kvasca
4 žlice toplog mlijeka
8 žlica tople vode
4 žlice šećera
1/2 žličice soli

Nadjev od maka:
200 g maka
120 g šećera 
1,5 dcl vrelog mlijeka
1 dcl slatkog vrhnja
                                            
Preljev:
200 g šećera u prahu
2-3 žlice limunovog soka

Pročitaj još recepata od blogerice Tihane Topčić


Postupak

Tijesto:
- Kvasac razmrvimo u 4 žlice toplog mlijeka, dodamo 1 žlicu šećera, promiješamo i pokrijemo čistom krpom da se diže cca 30 minuta.
- U zdjelu stavimo brašno, preostali šećer, sol i 8 žlica tople vode.
- U sredini napravimo rupu, te stavimo dignuti kvasac.
- Sve zajedno dobro umijesimo u mekše tijesto.
- Nauljimo ga, kao i cijelu zdjelu u kojoj ga ostavimo da odstoji cca sat vremena (pokrijemo folijom ili krpom).
- Dignuto tijesto premijesimo, izvaljamo na pravokutnik.


Dobar tek!

Još puno finih recepata pronađite na Tihaninom BLOGU!

Tihana Topčić




Povezani sadržaj