Kuham i snimam

Objavljeno 18.09.2015.

Maslac od badema

Obožavam bademe, općenito orašaste plodove, te bilo kakve proizvode od istih, pogotovo maslace. U dućanu su dosta skupi, a količinski slabi, pa sam odlučila napraviti sama "homemade" maslac od badema. Zašto ne?


Jer stvarno je vrlo jednostavno i brzo i u krajnjem slučaju zdravo. Poznato je da je maslac od badema prirodni izvor zdravih proteina, ugljikohidrata i masti. Naravno, uz sve te zdrave činjenice, je i kalorično, pa treba pripaziti na konzumaciju, jer vrlo lako prijeđe u ovisnost.

Recept

500 badema
prstohvat soli
1 1/2 žličica sirupa od agave
1 žlica maslinovog ulja 

Postupak

- Bademe pofuriti u prokuhaloj vodi, oljuštiti, rasporediti ih na pleh, te staviti u pećnicu na 180 C cca 6-8 min (svake 2 min promiješati da se ne zalijepe).

- Izvaditi ih iz pećnice, te ostaviti da se ohlade.
- Staviti ih u multipraktik, te zajedno sa žlicom maslinovog ulja ih usitnjavati (cca 3 min).
- Dodati prstohvat soli, sirup od agave ili med, te opet sve zajedno u multipraktiku miješati, dok se smjesa ne pretvori u maslac.
- Povremeno sa stranica multipraktika žlicom pokupiti smjesu. Gotovi maslac staviti u staklenku i držati ga u frižideru.

Pročitaj još recepata od blogerice Tihane Topčić


Na isti način možete pripremiti maslac od bilo kojih orašastih plodova.

Takav "homemade" maslac može stajati u frižideru cca 3 tjedna.

Uživajte prožimajući divne okuse...

Dobar tek!

Još puno finih recepata pronađite na Tihaninom BLOGU!

Tihana Topčić




Povezani sadržaj