Kuham i snimam

Objavljeno 04.09.2015.

Klipići s bučinim sjemenkama i majonezom od zelenog papra

Ako se zaželite nečeg brzog, finog, kruhastog i super jednostavnog, sa laganim "spicy kickom", onda je ovo recept za vas! Ovoga puta sam ih obogatila Majonezom sa zelenim paprom.


I nisam pogriješila, jer su klipići dobili onaj ljutkasti kick, a zeleni papar se izvrsno nadopunjava sa bučinim sjemenkama, tako da sam dobila dobitnu kombinaciju!

Recept:
250g oštrog brašna
250 g glatkog brašna
20 g svježeg kvasca
1 žličica soli
1 žličica šećera
1,5 dcl mlijeka
1 dcl mineralne vode
180 g majoneze sa zelenim paprom
1 jaje za premaz
bučine sjemenke za posipavanje 

Pročitaj još recepata od blogerice Tihane Topčić


Postupak:
- U mlako mlijeko dodati kvasca i šećer  i ostaviti da se digne.
- U brašno dodati sol, dignuti kvasac, mineralnu vodu i majonezu sa zelenim paprom, te sve dobro umijesiti.
- Ostaviti na toplom da se tijesto udvostruči.
- Premijesiti ga još jednom, te podijeliti na cca 12 kuglica.
- Svaku oblikovati u slanac.
- Premazati jajem, pospipati bučinim sjemenkama i po želji sirom, složiti na pleh i ostaviti da se dižu još cca 30 minuta.
- Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 C cca 30 minuta.

Dobar tek!

Još puno finih recepata pronađite na Tihaninom BLOGU!

Tihana Topčić




Povezani sadržaj