Recept
Tijesto:
220g kiselog vrhnja
1/2 šalice šećera
1/2 šalice maslaca
1 žličica soli
2 paketića suhog kvasca
1/2 šalice tople vode
2 jaja (razmućena)
4 šalice oštrog brašna
Punjenje:
220g svježeg sira
3/4 šalice šećera
1 jaje (razmućeno)
2 žličice ekstrakta vanilije
Pročitaj još recepata od blogerice Tihane Topčić
Postupak
- Na laganoj vatri zagrijte kiselo vrhnje, šećer, maslac i sol, dok se maslac na otopi.
- Kvasac ostavite da se malo digne u toloj vodi (cca 5minuta).
- Dodajte smjesu s maslacem i jaja, sve dobro umiješajte.
- Na kraju postepeno dodajte brašno i sve dobro umijesite rukama (tijesto bi vam trebalo biti ljepljivo).
- Pokrijte prozirnom folijom i stavimo u hladnjak na 8 sati.
- Tijesto razdijelite na 4 jednaka dijela, svako razvaljajte na pravokutnike cca 30x20cm, na svako stavite 1/4 smjese , lagano rubove zaoblite da vam smjesa ne iscuri, te sva 4 dijela zarolajte zajedno.
- Tako zarolani kruh stavite u prethodno namašćen i pobrašnjen lim, pokrijte i ostavite sat vremena da se tijesto udupla.
- Pecite na 190 C cca 15-20 minuta.
Punjenje:
Sir, šećer, jaje i ekstrakt vanilije dobro mikserom razradite.
Koristila sam šalicu od jogurta (2 dcl).
Dobar tek!
Još puno finih recepata pronađite na Tihaninom BLOGU!
Tihana Topčić