Kuham i snimam

Objavljeno 09.10.2015.

Slatki kruh sa sirom

Sa ovim kruhom nikoga nećete ostaviti ravnodušnim. Mekan, sočan, bogat, sirast ... prefin! Jedina mana mu je što ćete ga pojesti odmah, pa ćete ga morati raditi opet i opet i opet ... ako se to može nazvati manom.


Recept

Tijesto:
220g kiselog vrhnja
1/2 šalice šećera
1/2 šalice maslaca
1 žličica soli
2 paketića suhog kvasca
1/2 šalice tople vode
2 jaja (razmućena)
4 šalice oštrog brašna 


Punjenje:
220g svježeg sira
3/4 šalice šećera
1 jaje (razmućeno)
2 žličice ekstrakta vanilije 

Pročitaj još recepata od blogerice Tihane Topčić


Postupak

- Na laganoj vatri zagrijte kiselo vrhnje, šećer, maslac i sol, dok se maslac na otopi.
- Kvasac ostavite da se malo digne u toloj vodi (cca 5minuta).
- Dodajte smjesu s maslacem i jaja, sve dobro umiješajte.
- Na kraju postepeno dodajte brašno i sve dobro umijesite rukama (tijesto bi vam trebalo biti ljepljivo).
- Pokrijte prozirnom folijom i stavimo u hladnjak na 8 sati.
- Tijesto razdijelite na 4 jednaka dijela, svako razvaljajte na pravokutnike cca 30x20cm, na svako stavite 1/4 smjese , lagano rubove zaoblite da vam smjesa ne iscuri, te sva 4 dijela zarolajte zajedno.
- Tako zarolani kruh stavite u prethodno namašćen i pobrašnjen lim, pokrijte i ostavite sat vremena da se tijesto udupla.
- Pecite na 190 C cca 15-20 minuta.

Punjenje:
Sir, šećer, jaje i ekstrakt vanilije dobro mikserom razradite.
Koristila sam šalicu od jogurta (2 dcl).

Dobar tek!

Još puno finih recepata pronađite na Tihaninom BLOGU!

Tihana Topčić




Povezani sadržaj