Kuham i snimam

Objavljeno 02.10.2015.

Kruh od cikle i čokolade

U zadnje vrijeme me drži kombiniranje slatkog s povrćem. Već me ovi oko mene ismijavaju, ali sve pojedu. Hm... Ovu verziju već dulje vrijeme želim isprobati, ali uvijek dam prednost nečem drugom. Ne znam zašto. Vjerojatno iz straha kako će ispasti.


Kao mala nisam mogla vidjeti ciklu, ali to se zadnjih godina skroz promijenilo. Danas ju doslovno "proždirem" (ne znam ljepšu riječ :) ). Mogu ju jesti apsolutno uz sve, pa čak i samu. Uživam u svakom zalogaju.
 
Iskreno, mene je ovaj CikloChocoKruh dobio. Ali ja sam uvijek otvorena za neke nove okuse. Volim eksperimentirati. Ne znam da li će i vas. Moji "degustatori" imaju oprečne dojmove. Ili im se sviđa ili ne. Malo je čudan okus, što je normalno, obzirom na ciklu. :) Na prvu ćete osjetiti poznati miris cikle, ali kad zagrizete, preplavi vas nešto čokoladno, ciklasto, gorkasto, slatkasto, kremasto... puno toga se dešava u ustima... :) 

Defintivno ću ga raditi opet, sa manjim varijacijama na ciklotemu ;).

Ako ste dovoljno hrabri za neke nove avanture, upustite se i u ovu, ciklasto-čokoladnu avanturu! Javite mi! ;)

Recept

- 2/3 šalice maslinovog ulja (kokosovo ili suncokretovo)
- 1/2 šalice meda  
- 50 g tamne čokolade 
- 2 šalice (cca 250 g) sirove naribane cikle
- 3 jaja
- 1 1/2 šalice oštrog brašna
- 2 žličice praška za pecivo
- 5 žličica kakaa
- prstohvat soli
- 1 žličica kokosovog brašna (za posipati pleh)


Pročitaj još recepata od blogerice Tihane Topčić


Postupak

- U loncu zagrijte ulje na laganoj vatri
- Dodajte med i čokoladu narezanu na kockice, miješajte dok se čokolada ne otopi
- Maknite s vatre, dodajte naribanu ciklu 
- U zasebnoj posudi izmiksajte jaja, te ih tako izmiksana umiješajte u smjesu s ciklom
- Postepeno u par puta, u smjesu s ciklom dodajte mješavinu brašna, praška za pecivo, kakaa i soli
- Dobro sve izmiješajte
- Pleh namastite i pospite kokosovim brašnom
- Ulijte smjesu, te stavite peći na 180 C cca 25 min
- Izvadite iz pećnice, te ostavite da se ohladi

Uživajte prožimajući divne okuse...

Još puno finih recepata pronađite na Tihaninom BLOGU!

Tihana Topčić




Povezani sadržaj