Kako život funkcionira

Objavljeno 25.02.2017.

Svaka promjena događa se s razlogom - tako i prekid dugogodišnje veze!

Često stvari u životu ne idu onako kako očekujete. Možete imati dobar posao godinama i dobiti otkaz. Možete biti u vezi s kojom ste poprilično zadovoljni i prekinuti. U jednom se danu puno toga može promijeniti iako ste možda samo dan prije razmišljali drugačije.


Kada do (ne)očekivanih promjena dođe važno je vjerovati da se svaka promjena događa s razlogom. I to uistinu je tako. Svaka promjena do koje je došlo sa sobom nosi niz novih mogućnosti.

Čovjek se ne treba predati samo zato što neku promjenu nije očekivao. Mnogo se faktora skupi u jednu ključnu odluku zbog koje dolazi do promjena. U trenutku kada duboko udahnete i pogledate stvari iz drugog ugla, shvatit ćete kako bolje za vas tek dolazi.

Bazirati ću se sada na prekid dugogodišnje veze, kao na promjenu koja poprilično stresno djeluje na osobe. Bitno je znati kako je u dugim vezama upravo previše provedenog vremena, ali bez konkretnih zajedničkih životnih odluka dovelo do prekida. Biti s nekim godinama i onda to prekinuti teško je psihičko iskustvo. A sad na trenutak zastanite (ako ste to doživjeli) i postavite si pitanje - Je li ta veza postala navika? Odgovor će biti DA. Navika u kojoj više i niste bili toliko sretni, ali ste se naviknuli na takvo stanje i niste (na glas) govorili o željenim promjenama.

Pročitaj još tekstova od blogerice Miss Dita


Voljeti nekoga iz navike i biti u takvom odnosu, komplicirana je veza. Veza u kojoj dopuštate da partnerove dobre strane budu dovoljan paravan svim onim velikim problemima koji su izazvani negativnim ponašanjem, za koje nikada nije bilo isprike niti je ikada došlo do promjena. Zaboravite na strah od prekida i slobode (samoće) ... zaboravite na godine provedene skupa - jer one su broj i donesite odluku koja je najbolja za vas. Ništa niste izgubili jer ste zapeli u dugogodišnjoj vezi bez pomaka, život je škola. Krenite novim putem.

Svatko tko je zapao u vezi iz navike dobro zna koliko je puta pomislio kako bi bilo prekinuti tu vezu i upoznati nekoga s potpuno drugačijom osobnosti. I istina je ta kako je iznimno teško nakon prekida pomiriti se sam sa sobom, osobito kada je veza trajala godinama. Početna reakcija biti će okrivljavanje samoga sebe zbog odustajanja. No, kada se um razbistri onda dolaze pozitivne misli i nova razmišljanja. Jer to nije bila ona prava veza! Shvatit ćete (bez brige) kako je to bila najbolja odluka. Kako je ta promjena bila ispravna za vas i vašu sreću. Samo si dajte malo vremena.

Život će donijeti nove priče, nove nade, nova poznanstva, otvoriti nova vrata i na njih uvesti nove ljubavi.

Miss Dita




Povezani sadržaj








Kako život funkcionira je blog koji će vas uvesti u različite životne priče i sudbine. Moći ćete pročitati različite teme o tome kako se nositi i kako se suprotstaviti svemu što život sa sobom nosi. Život je jedan i treba ga živjeti punim plućima, a kako biste lakše kročili kroz njega zavirite u blog Kako život funkcionira.

Najčitanije

Popularno na blogu