Objavljeno 20.05.2021.

Sve blagodati suhog četkanja tijela

Proljeće je najbolje vrijeme za suho četkanje tijela jer se njime pokreće lagana detoksikacija, a sve o suhom četkanju – metodi, dobrobitima i mjerama opreza - objasnila je Anamarija Pažin Morović, savjetnica za prirodnu ljepotu i osobni wellness.


Suho četkanje je pojam o kojem se u posljednje vrijeme sve više govori. Međutim, mnogima i dalje ova sjajna metoda nije toliko bliska i dobro će im doći koja informacija više. Ono što je najvažnije znati jest da je za postupak suhog četkanja potrebno svega par minuta u danu, neposredno prije tuširanja. 

'Za one kojima je gust raspored i nemaju vremena za anticelulitne masaže i tretmane, suho četkanje je idealna metoda uklanjanja celulita, a odlični rezultati vidljivi su već nakon mjesec dana kontinuiranog četkanja. Prvi rezultati stižu i nakon svega par dana. Koža će postati meka i glatka, a pri samom četkanju može se osjetiti nalet nove energije i cirkulacije', kazala je Anamarija Pažin Morović, savjetnica za prirodnu ljepotu i osobni wellness te osnivačica zajednice Holistička ljepota.

Kako se radi suho četkanje?

Nabavite četku za suho četkanje tijela i krenite po suhoj koži, najbolje od stopala prema srcu, odnosno odozdo prema gore. Neka pokreti budu u jednom smjeru, i to „prema gore“, bez pokreta „gore -dolje“. Za bolji doživljaj možete staviti jednu kap eteričnog ulja lavande ili geranija ili peperminta na suhu četku prije četkanja.

Za što je sve suho četkanje dobro?
- Tretiranje celulita: pokreće cirkulaciju i limfu, pomaže pri otplavljivanju viška vode
- Njegu i revitalizaciju kože, uklanja mrtve stanice kože, čini je baršunasto mekom
- Zbog pokretanja cirkulacije, pokreće i osjećaj vitalnosti
- Detoksikaciju: zbog svega nabrojanog, tijelo se pomoću ove metode lakše oslobađa toksina i viška tvari.

Kada je najbolje raditi suho četkanje i koliko dugo?

Kako objašnjava Anamarija, suho četkanje najbolje je raditi neposredno prije tuširanja. Četkanje cijelog tijela može trajati 5-7 minuta. Posebno se treba posvetiti zonama zahvaćenim celulitom (stražnjica, bokovi, trbuh), a dijelove s tankom kožom, kao što je dekolte i vrat treba preskočiti jer je koža tu vrlo osjetljiva.

Proljeće je najbolje vrijeme za suho četkanje tijela jer se njime pokreće lagana detoksikacija.

Kada se ne preporučuje suho četkanje?
- Kod tanke, osjetljive i reaktivne kože
- Kod upalnih i alergijskih procesa te povreda na koži
- Neposredno prije izlaganja suncu
- Trudnice se trebaju posavjetovati sa svojim liječnikom

PR članak
Povezani sadržaj