Objavljeno 26.09.2022.

Piće iz zimnice koje ublažava mamurluk

Teglica s kiselim krastavcima stanovnik je skoro svakog hladnjaka, a jeste li znali kako je kiselkasti sok učinkovit u borbi protiv mamurluka.


Sok iz teglice kiselih krastavaca sadrži važne minerale koji mogu obnoviti razinu elektrolita nakon noći obilnog opijanja. 

Sok od kiselih krastavaca sadrži elektrolite koji utječu na povećano stvaranje urina i ubrzan gubitak tekućine. Prekomjerna konzumacija alkohola uzrokuje dehidraciju i neravnotežu elektrolita što uzrokuje mamurluk.

Sok od kiselih krastavaca sadrži natrij i kalij, a oba su važni elektroliti koji se gube usred pretjeranog unosa alkohola u organizam

Sok od kiselih krastavaca sadrži visoku količinu natrija 230 mg na samo 30 ml. Ako se odlučite na pokušaj rješavanja mamurluka sa sokom od kiselih krastavaca držite se male količine od svega 2 do 3 žlice (30 ml - 45 ml) kako ne bi osjetili nuspojave od prevelike koncentracije natrija u organizmu.

Natrij povećava zadržavanje tekućine u organizmu te je rezultat tome oticanje ,nadutost i natečenost. Dok octena kiselina u soku kiselih krastavaca može negativno utjecati na probavu (plinovi, nadutost, bol u trbuhu, proljev...)

Foto: freepik/author/azerbaijan-stockers
A.Đ.H.

Povezani sadržaj