Objavljeno 31.03.2022.

Hit jogurt dijeta koja je osvojila i one najkritičnije

Sa sigurnošću ste čuli za mnoge dijete, a vjerujemo kako ste i mnoge od njih probali, ali ovo je jedna od onih gdje možete imati sva tri obroka, a opet gubiti kilograme.


Jogurt je poznat kao jako dobar probiotik, a samim tim to znači kako je izvrstan za probavu. Ova dijeta je upravo i namijenjena onim koji imaju izuzetnih problema s probavom, a na kraju krajeva sa stolicom.

Dijeta je zapravo zamišljena vrlo jednostavno, pa počnimo:

Doručak

Najvažniji obrok dana i nikako ga nije preporučeno preskakati. U ovoj dijeti za doručak biste trebali jesi nešto lagano, kao što su pahuljice s mlijekom i voćem ili s jogurtom, po vašem izboru voćni ili prirodni.

Ručak

Potpuno prirodnim slijedom ručak je taj koji nam upotpuni dan. Ručak u ovoj dijeti zamišljen je kao jedan vrlo zdravi obrok koji je bogat povrćem s kojim možete kombinirati rižu, bijelo meso, maslinovo ulje te naravno jogurt.


Večera

Neka uvijek bude lagana, a s tim podrazumijevamo razno razne salate, jabuke, te neizostavni jogurt.

Jogurt je bogat vlaknima, proteinima i kalcijem te uz to ima vrlo malo kalorija što ga čini idealnim sastojkom u ishrani, posebno za ljude koji vode užurban život i nemaju dovoljno vremena posvetiti se redovnoj i kontroliranoj ishrani.

Redovnom konzumacijom jogurta uravnotežit ćete svoj metabolizam te dovesti svoju težinu na onu željenu.

Foto: pixabay
M.D.

Povezani sadržaj