Objavljeno 16.02.2021.

Uzroci opadanja trepavica mogu biti različiti!

Ako ti se ikada dogodilo da prilikom skidanja šminke na blazinici uočiš višebrojne trepavice znaj kako one mogu biti oštećene od proizvoda koje koristiš.


Treba napomenuti kako prosječno gubimo četiri trepavice dnevno.

Ako primijetiš veći gubitak trepavica nego obično on može biti uzrokovan maskarom koju koristiš. Povećano opadanje trepavice može biti rezultat alergijske reakcije na neku od kemikalija koja se nalazi u maskari koju koristiš. Takav gubitak trepavica obično je popraćen sa svrbeži, natečenosti i suznim očima.

Alergijske reakcije na maskara mogu ozbiljno oštetiti zdravu kožu na području trepavica i ako uočiš taj problem prestani koristiti maskaru i odmori trepavice nekoliko dana od šminke.

Osim maskare, negativan utjecaj na trepavice ima i uvijač za trepavice koji ih lomi i činjenica da već dugo vremena nisi očistila naslage s uvijača na kojima se skupljaju bakterije.

Osim beauty razloga na gubitak trepavica utječe i tvoje zdravstveno stanje. Problemi sa štitnjačom mogu drastično utjecati na gubitak kose, a time i trepavica. 

Upala očnih vjeđa (Blefaritis) također može biti problem koji utječe na trepavice jer stvara stanje koje nije idealno okruženje za rast trepavica.

Foto: freepik
A.Đ.H.
Povezani sadržaj