Objavljeno 20.03.2023.

Tanya Bracelets - pleteni nakita od konca u koji ćeš se zaljubiti

Posebnost ovog nakita je u tome što se svaki komad plete prstima koristeći konac koji je ekološki prihvatljiv prirodni materijal, a svoju savršenu narukvicu možete kreirati sami birajući boje konca ali i dodatke.


Tanya Bracelets je mali hrvatski brend pletenog nakita od konca s romantičnom notom čija kreatorica je Tanja Bašić, magistrica ekonomije sa otoka Vira.

Brend je sinonim za končane narukvice, a sve je započelo 2015. godine kada su primarni proizvod bile pletene narukvice. 

Sada, uz narukvice se mogu pronaći i naušnice, ogrlice, privjesci, prstenovi, razni dekorativni ukrasi i sl.

Narukvice mogu biti pletene bez dodataka ili uz dodatke kao što su privjesci, školjkice, perle, biseri, a za pletenje debljih narukvica potrebno je i do 4-5 sati i čak do 20 m konca.


Tanya Bracelets je već dobro poznata po svojim ljetnim kolekcijama i pletenom nakitu sa školjkicama, a sada nakon jesenske i zimske kolekcije decentnih narukvica sa pletenim listovima, biserima i privjescima od nehrđajućeg čelika izašla je nova proljetna kolekcija cvjetnih narukvica. 

Nova proljetna kolekcija sastoji se od detalja kao što je cvijet i leptir uz dodatak nježnog decentnog konca u proljetnim bojama s ili bez bijelih perli od školjki.


Kolekcija je nadogradnja prethodne kolekcije decentnih nježnih narukvica uz dozu proljetnih nota.

I dalje vjerna svom identitetu odnosno končanim narukvicama, Tanya Bracelets dodaje novi element od tkanine izrađene od konca - čipku.
Cvjetići i leptiri su elementi od čipke koji su povezani decentnim svilenkastim koncem.


U kolekciji se nalaze cvjetne narukvice, sa jednim ili više cvjetova, uz dodatak kao što su pleteni listovi ili perle ili samo cvjetovi sa nježnim svilenkastim koncem. Osim cvijeća tu je i leptir. Bijeli leptiri se nalaze u kombinaciji sa koncem i perlama od školjki. U kolekciji se može pronaći i prsten sa bijelim perlama sa ili bez cvijeta od čipke.


Kako izgleda Tanya Bracelets nakit i nova proljetna kolekcija možete pogledati na Instagram profilu Ili na Facebook stranici.

PR članak

Povezani sadržaj