Objavljeno 13.04.2023.

Kako sačuvati svoje usne od neizbježnog starenja?

Starenje utječe na mnoge aspekte života, posebno na tijelo, a kako bi ono ostalo zdravo potrebno je preuzeti kontrolu nad njim vježbanjem, zdravom prehranom, održavanjem niske razine stresa, puno sna...


Briga tijela iznutra prema van će ti pomoći ne samo da izgledaš bolje u budućnosti nego i da se osjećaš dobro.

Najuočljiviji znak starenja koji dolazi s godinama je izgled naše kože, koja se mijenja. Godine su često vidljive na našem licu i na našim usnama, koje su najčešće zanemarene u procesu starenja.

Glavni negativan učinak starenja na usne su tanje usne. Kako koža stari, stare i usne i njihov se izgled može promijeniti s godinama. I dok koža lica u procesu starenja dobiva najviše pažnje ne bi trebalo zanemariti niti usne.

'Kako starimo usne se mogu ispuhati, a glavni razlog tome je gubitak masnoće na licu. Osim toga, kolagen koji prirodno održava usne punima počinje se trošiti zbog čega one izgledaju tanje i manje definirane' - napominje dermatolog HariKiran Cheruki.

UV zračenja i pušenje dodatno povećavaju probleme s usnama kako starimo. Na sreću postoje prirodni načini koji će pomoći da usne izgledaju bolje i punije s godinama.

Najbolji 'lijek' za usne je da piješ puno vode i koristiš proizvode za usne sa zaštitnim faktorom. Još jedan odličan način da se usne sačuvaju od starenja je uzimanje kolagena. Onima kojima će ovo zvučati kao dugotrajan proces, rješenje mogu potražiti u tretmanima koji oduzimanju manje vremena (botox ili injekcije za usne).

Foto: freepik/drobotdean
A.Đ.H.
Povezani sadržaj