Objavljeno 12.11.2020.

Arielle Keil je prva transrodna žena koja se okrunila titulom Miss Novog Zelanda

26-godišnja Arielle Keil ispisala je povijest Novog Zelanda kad je ove godine postala prva transrodna Filipinka okrunjena titulom 'Miss Intercontinental New Zealand'.


Njezina transformacija je započela 2017. godine, a u samom početku je bila odbačena od strane svoje obitelji. Promjeni spola se podvrgnula 2020. godine i danas ima više samopouzdanja nego ikada.

Arielle je rođena kao dječak Andrew, i postala je prva transrodna žena koja se natjecala na izboru ljepote u Novom Zelandu te prva koja je osvojila titulu 'Miss Intercontinental New Zealand'.


Kada je shvatila kako je izgubila svoje dvadesete u krivom tijelu odlučila se za promjene iako joj je obitelj postavila ultimatum 'da se zaustavi ili napusti dom'. Tada je spakirala sve što je imala u vreću za smeće i otišla, neznajući što će se sljedeće dogoditi. 

 Ariele ističe kako je njezin odnos o ocem bio cijelog života nategnut, a ne samo u fazi transformacije te kako je zadobila poštovanje oca nakon što ju je izbacio iz kuće, a ona postala potpuno neovisna. Otac je danas prihvaća kako svoju kći i ponosan je na nju.

Foto: instagram
A.Đ.H.

Povezani sadržaj