Objavljeno 17.02.2023.

Glazbenik Mahkey grunge sevdahom najavio debi album s emotivnom autobiografskom pričom

Donedavni sudionik TV showova The Voice Hrvatska i A strana, Mahir Kapetanović umjetničkog imena Mahkey, odlučio je s publikom podijeliti emotivnu životnu priču i to kroz glazbu.


"Kada ljubav zavija" prva je stranica njegovog nadolazećeg debitantskog studijskog albuma na kojemu je radio s producentom Rejhanom Okanovićem (Lu Jakelić, Tina Vukov...). Ovom pjesmom započinje nova era u njegovoj karijeri, ali i životu, te suradnja s izdavačkom kućom Croatia Records. Sjajnom vokalnom interpretacijom i pričom, kako kaže tekst pjesme, poziva sve šamane i duhove koji bi mu pomogli u emotivnoj borbi o kojoj govori pjesma. Svoju glazbu opisuje kao da je Božo Vrećo postao pjevač Nirvane, odnosno kao grunge sevdah.

"Teme su socijalne i realistične i generalno se okreću oko eskapizma. Nije samo u pitanju ljubavna tematika, nego nešto puno šire, a ostavljam dosta prostora slušateljima da se pronađu u svemu. Kao što je to meni dopuštala i sama glazba kada je nastajala. Prije svega riječ je o demonima na koje nailazimo u životu i protiv kojih se moramo boriti, a podneblje u kojem smo snimali videospot savršeno opisuje tu borbu", kaže Mahkey koji je, samo kako bi vizualno dočarao svoju životnu priču, morao "zapeti" u dubokom snijegu u Delnicama u Gorskom Kotaru. Iza režije, kamere i montaže stoji još jedan sjajni umjetnik Dinko Čvorić Doringo, a kadrove dronom, koji pokazuju pravu zimsku idilu u Gorskom Kotaru, snimao je Igor Bogdanović (Shortest Path Production).

"Album je gotov i zove se 'Osobni karton izbjeglice'. Mislim da ovaj naziv jako puno govori o svemu. U pitanju je najintimnija ispovijed neke osobe, ali na jedan poseban način. Album smo snimali u Orebiću na Pelješcu gdje smo preselili cijeli studio. Upravo je Orebić prihvatio Mahkeya kao svojeg. Htio sam organski pristupiti nastanku ovog albuma, stoga smo i otišli na izoliranu lokaciju. Htjeli smo imati jednu kombinaciju autohtonih osjećaja lokaliteta i Mahkeyjevih osjećaja", ističe producent Rejhan Okanović.


Kako vrijeme odmiče tako će Mahkey otkrivati komadić po komadić svoje emotivne životne priče upakirane u album koji očekujemo krajem ove godine.

Foto: Doringo Photography

PR članak

Povezani sadržaj