Objavljeno 03.01.2023.

Telenovela Srca divljega Pantanala - sadržaj i epizode

Epizoda 56

Jove odvede Jumu na imanje. Juma kaže Joséu Leônciju da starac s rijeke sliči Zéu Lucasu. Trindade savjetuje Zéu Lucasu da ne gleda Jumu. Jove kaže ocu da još nije spavao sa Jumom. Zé Leôncio daje savjet Jumi. Maria Bruaca napusti Tenóriovu sobu i spava s Alcidesom. Guta pokuša ponovno osvojiti Tadeua. Juma pristane na brak sa Joveom. Jove putuje s ocem kako bi vidio njegova imanja. Tenório šalje Alcidesa da ukrade nežigosanu stoku sa Zéova imanja. Maria Bruaca kaže Guti da je njezin otac učinio nešto neoprostivo. Tenório kaže Zuleiki da će morati birati između nje i Bruace.

56.
EPIZODA

1.
SEZONA

HRT1

Brazilska telenovela Srca divljega Pantanala (Pantanal) pripovijeda o stočaru Joséu Leônciju (Renato Goes / Marcos Palmeira) koji s ocem Joventinom (Irandhir Santos) dolazi u negostoljubiv, divlji i močvarni Pantanal. Jednoga dana stari Joventino ode sam hvatati divlje bikove koji slobodno žive u tome području i ondje nestane.


Telenovela ima i nadnaravnu notu prema folklornim pričama iz Pantanala. Mnogi likovi, uz iznimku Joséa Leôncija, često susreću lik Starca s Rijeke (Osmar Prado), travara koji se pretvara u golemu anakondu, najveću viđenu u Pantanalu. Vjeruje se da je Starac s Rijeke zapravo stočar Joventino, otac Joséa Leôncija. Također postoje priče o Maríji i Jumi Marruá koje se pretvaraju u jaguara kad se naljute. Postoji i priča o tajanstvenom stočaru Trindadeu (Gabriel Sater) koji je sklopio savez s vragom i zato zna unaprijed što će se dogoditi.

Telenovela je vjerna obrada izvorne serije "Pantanal", ali nešto osuvremenjena. Kako bi prikaz života u Pantanalu bio uvjerljiv nakon što je prošlo 30 godina, morali su ga malo drukčije interpretirati. U međuvremenu se promijenio odnos čovjeka i zemlje, promijenila se uloga žene, promijenilo se sveukupno društvo, ali ostala je fabula i očuvale su se vrijednosti izvorne telenovele "Pantanal".

Izvor, foto: hrt.hr

Povezani sadržaj