Objavljeno 03.01.2023.

Telenovela Srca divljega Pantanala - sadržaj i epizode

Epizoda 55

Trindade kaže Joséu Lucasu da ima neki loš predosjećaj. Irma je nesretna kad Filó pokuša osvojiti Joséa Lucasa. Filó joj kaže zna za njezinu avanturu sa Zéom Leônciom u prošlosti. Irma se ispriča. Filó kaže da je to samo ojačalo njihovu ljubav. José Leôncio kori Jovea jer je pokušao sam letjeti. Jove se ispriča ocu. Zé Leôncio je ponosan jer Jove može sam letjeti. Tadeu kaže majci da se osjeća manje vrijednim Zéovim sinom uz ostalu dvojicu braće. Guta govori Tenóriju da je prekinula vezu s Tadeuom. Renato želi da njegova majka Zuleika traži svoja bračna prava od Tenórija. Maria Bruaca odbije spavati s Tenóriom i zavede Alcidesa. Juma govori o svojim osjećajima na majčinu grobu. Jove dođe i kaže joj da je došao po nju.

55.
EPIZODA

1.
SEZONA

HRT1

Brazilska telenovela Srca divljega Pantanala (Pantanal) pripovijeda o stočaru Joséu Leônciju (Renato Goes / Marcos Palmeira) koji s ocem Joventinom (Irandhir Santos) dolazi u negostoljubiv, divlji i močvarni Pantanal. Jednoga dana stari Joventino ode sam hvatati divlje bikove koji slobodno žive u tome području i ondje nestane.


Telenovela ima i nadnaravnu notu prema folklornim pričama iz Pantanala. Mnogi likovi, uz iznimku Joséa Leôncija, često susreću lik Starca s Rijeke (Osmar Prado), travara koji se pretvara u golemu anakondu, najveću viđenu u Pantanalu. Vjeruje se da je Starac s Rijeke zapravo stočar Joventino, otac Joséa Leôncija. Također postoje priče o Maríji i Jumi Marruá koje se pretvaraju u jaguara kad se naljute. Postoji i priča o tajanstvenom stočaru Trindadeu (Gabriel Sater) koji je sklopio savez s vragom i zato zna unaprijed što će se dogoditi.

Telenovela je vjerna obrada izvorne serije "Pantanal", ali nešto osuvremenjena. Kako bi prikaz života u Pantanalu bio uvjerljiv nakon što je prošlo 30 godina, morali su ga malo drukčije interpretirati. U međuvremenu se promijenio odnos čovjeka i zemlje, promijenila se uloga žene, promijenilo se sveukupno društvo, ali ostala je fabula i očuvale su se vrijednosti izvorne telenovele "Pantanal".

Izvor, foto: hrt.hr

Povezani sadržaj