Objavljeno 03.01.2023.

Telenovela Srca divljega Pantanala - sadržaj i epizode

Epizoda 26

Joventino uči Jumu čitati. Gustavo razgovara s Nayarom o Madeleine i o tome kako neprestano gledaju u mobitelski zaslon i žive paralelnu stvarnost. Juma izjavi ljubav Joveu. José Leôncio se sukobi sa Joveom. Juma ga brani. Zé Leôncio joj prijeti oduzimanjem stoke koju je svojedobno dao njezinim roditeljima ako se Jove ne vrati u Rio de Janeiro. Guta kritizira Joséa Leôncija. Filó osjeća nelagodu. Tibério nagovori Jovea da se vrati na očevo imanje. Tenório se prepire s Gutom. Jove se svađa s ocem i odbija njegovu financijsku pomoć. Nijema želi odraditi svoju osvetu. Jove odvede Jumu sa sobom u Rio de Janeiro, a u tome mu pomognu Tadeu i Ari. José Leôncio se uznemiri kad čuje da je Juma otišla sa Joveom. Ari govori Joséu Leônciju da je Tadeu odveo par u Rio de Janeiro. Juma se uplaši velegrada i njegovih visokih nebodera.

26.
EPIZODA

1.
SEZONA

HRT1

Brazilska telenovela Srca divljega Pantanala (Pantanal) pripovijeda o stočaru Joséu Leônciju (Renato Goes / Marcos Palmeira) koji s ocem Joventinom (Irandhir Santos) dolazi u negostoljubiv, divlji i močvarni Pantanal. Jednoga dana stari Joventino ode sam hvatati divlje bikove koji slobodno žive u tome području i ondje nestane.


Telenovela ima i nadnaravnu notu prema folklornim pričama iz Pantanala. Mnogi likovi, uz iznimku Joséa Leôncija, često susreću lik Starca s Rijeke (Osmar Prado), travara koji se pretvara u golemu anakondu, najveću viđenu u Pantanalu. Vjeruje se da je Starac s Rijeke zapravo stočar Joventino, otac Joséa Leôncija. Također postoje priče o Maríji i Jumi Marruá koje se pretvaraju u jaguara kad se naljute. Postoji i priča o tajanstvenom stočaru Trindadeu (Gabriel Sater) koji je sklopio savez s vragom i zato zna unaprijed što će se dogoditi.

Telenovela je vjerna obrada izvorne serije "Pantanal", ali nešto osuvremenjena. Kako bi prikaz života u Pantanalu bio uvjerljiv nakon što je prošlo 30 godina, morali su ga malo drukčije interpretirati. U međuvremenu se promijenio odnos čovjeka i zemlje, promijenila se uloga žene, promijenilo se sveukupno društvo, ali ostala je fabula i očuvale su se vrijednosti izvorne telenovele "Pantanal".

Izvor, foto: hrt.hr
Povezani sadržaj