Objavljeno 03.01.2023.

Telenovela Srca divljega Pantanala - sadržaj i epizode

Epizoda 25

Juma moli Jovea da je pouči čitati. Dopusti mu da ostane kod nje kako bi joj bio učitelj. Tibério kaže Zéu Leônciju gdje se sklonio Jove. Tadeu govori Tenóriovoj obitelji o Joveu kako bi se Guta odljubila od njegova brata. Gustavo kuha za Madeleineinu društvenu mrežu. Nayara gleda Gustava i Irmu kako se ljube. Irma se uplaši i ode. Filó i Zê Leôncio razgovaraju o Joveu i o onome što je otac očekivao od sina. Juma i Jove su zajedno u rijeci. Maria Bruaca savjetuje kćeri. Starac s rijeke daje savjet Joveu. Zé Leônicio kaže stočarima da odlazi po Jovea u Juminu kolibu.

25.
EPIZODA

1.
SEZONA

HRT1

Brazilska telenovela Srca divljega Pantanala (Pantanal) pripovijeda o stočaru Joséu Leônciju (Renato Goes / Marcos Palmeira) koji s ocem Joventinom (Irandhir Santos) dolazi u negostoljubiv, divlji i močvarni Pantanal. Jednoga dana stari Joventino ode sam hvatati divlje bikove koji slobodno žive u tome području i ondje nestane.


Telenovela ima i nadnaravnu notu prema folklornim pričama iz Pantanala. Mnogi likovi, uz iznimku Joséa Leôncija, često susreću lik Starca s Rijeke (Osmar Prado), travara koji se pretvara u golemu anakondu, najveću viđenu u Pantanalu. Vjeruje se da je Starac s Rijeke zapravo stočar Joventino, otac Joséa Leôncija. Također postoje priče o Maríji i Jumi Marruá koje se pretvaraju u jaguara kad se naljute. Postoji i priča o tajanstvenom stočaru Trindadeu (Gabriel Sater) koji je sklopio savez s vragom i zato zna unaprijed što će se dogoditi.

Telenovela je vjerna obrada izvorne serije "Pantanal", ali nešto osuvremenjena. Kako bi prikaz života u Pantanalu bio uvjerljiv nakon što je prošlo 30 godina, morali su ga malo drukčije interpretirati. U međuvremenu se promijenio odnos čovjeka i zemlje, promijenila se uloga žene, promijenilo se sveukupno društvo, ali ostala je fabula i očuvale su se vrijednosti izvorne telenovele "Pantanal".

Izvor, foto: hrt.hr

Povezani sadržaj