Objavljeno 03.01.2023.

Telenovela Srca divljega Pantanala - sadržaj i epizode

Epizoda 24

Jove govori Tibériju da se kupao u rijeci sa Jumom. Zaquieu je tužan jer ga svi ismijavaju. Zé Leôncio je homofobni mačist i otjera Jovea s imanja jer ga smatra slabićem. Jove govori Filó da se stidi jer ima očevu krv. Zé Leôncio prigovara Joveu, a Tibério ga brani. Jove ode Juminoj kući, umjesto da se vrati kući u Rio de Janeiro. Tenório želi zaposliti Gutu kao inženjerku u svome projektu izgradnje hotela u Pantanalu. Jove se nađe oči u oči s jaguarom za kojeg Juma tvrdi da je njezina majka Maria Marruá koja je štiti. Zé Leôncio odlazi tražiti Jovea kako bi ga vratio u Rio de Janeiro. Zaquieu pomaže Irmi da nađe ljubav preko aplikacije za upoznavanja. Juma kaže Zéu Leônciju da je Jove otišao sa starcem s rijeke. To razjari Zéa Leôncija jer ne zna tko je taj starac o kojemu svi govore.

24.
EPIZODA

1.
SEZONA

HRT1

Brazilska telenovela Srca divljega Pantanala (Pantanal) pripovijeda o stočaru Joséu Leônciju (Renato Goes / Marcos Palmeira) koji s ocem Joventinom (Irandhir Santos) dolazi u negostoljubiv, divlji i močvarni Pantanal. Jednoga dana stari Joventino ode sam hvatati divlje bikove koji slobodno žive u tome području i ondje nestane.


Telenovela ima i nadnaravnu notu prema folklornim pričama iz Pantanala. Mnogi likovi, uz iznimku Joséa Leôncija, često susreću lik Starca s Rijeke (Osmar Prado), travara koji se pretvara u golemu anakondu, najveću viđenu u Pantanalu. Vjeruje se da je Starac s Rijeke zapravo stočar Joventino, otac Joséa Leôncija. Također postoje priče o Maríji i Jumi Marruá koje se pretvaraju u jaguara kad se naljute. Postoji i priča o tajanstvenom stočaru Trindadeu (Gabriel Sater) koji je sklopio savez s vragom i zato zna unaprijed što će se dogoditi.

Telenovela je vjerna obrada izvorne serije "Pantanal", ali nešto osuvremenjena. Kako bi prikaz života u Pantanalu bio uvjerljiv nakon što je prošlo 30 godina, morali su ga malo drukčije interpretirati. U međuvremenu se promijenio odnos čovjeka i zemlje, promijenila se uloga žene, promijenilo se sveukupno društvo, ali ostala je fabula i očuvale su se vrijednosti izvorne telenovele "Pantanal".

Izvor, foto: hrt.hr
Povezani sadržaj