Objavljeno 03.01.2023.

Telenovela Srca divljega Pantanala - sadržaj i epizode

Epizoda 17

Starac s rijeke nađe Jovea. Juma razgovara s Nijemom o Joveu i Guti. Tibério i Tadeu traže Jovea. Filó kaže da obavijeste Zéa Leôncija o Joveovu nestanku. Zé Leôncio unajmi avion za povratak u Campo Grande. Tenório i Guta se sukobe, a ona mu spočitne da on ima još jednu obitelj. Zé Leôncio odluči sletjeti ravno na Pantanalu. Zatraži da bakljama osvijetle pistu. Starac s rijeke moli Jumu pomoć kako bi spasio Jovea. Tenório je okrutan prema svojoj ženi Mariji Bruaca. Zé Leôncio se pridruži potrazi za Joveom. Okrivi Tibérija za sinov nestanak i otpusti ga. Starac s rijeke moli Jovea da se bori kako bi preživio. Zé Leôncio kaže da gubi svaku nadu da će pronaći sina.

17.
EPIZODA

1.
SEZONA

HRT1

Brazilska telenovela Srca divljega Pantanala (Pantanal) pripovijeda o stočaru Joséu Leônciju (Renato Goes / Marcos Palmeira) koji s ocem Joventinom (Irandhir Santos) dolazi u negostoljubiv, divlji i močvarni Pantanal. Jednoga dana stari Joventino ode sam hvatati divlje bikove koji slobodno žive u tome području i ondje nestane.


Telenovela ima i nadnaravnu notu prema folklornim pričama iz Pantanala. Mnogi likovi, uz iznimku Joséa Leôncija, često susreću lik Starca s Rijeke (Osmar Prado), travara koji se pretvara u golemu anakondu, najveću viđenu u Pantanalu. Vjeruje se da je Starac s Rijeke zapravo stočar Joventino, otac Joséa Leôncija. Također postoje priče o Maríji i Jumi Marruá koje se pretvaraju u jaguara kad se naljute. Postoji i priča o tajanstvenom stočaru Trindadeu (Gabriel Sater) koji je sklopio savez s vragom i zato zna unaprijed što će se dogoditi.

Telenovela je vjerna obrada izvorne serije "Pantanal", ali nešto osuvremenjena. Kako bi prikaz života u Pantanalu bio uvjerljiv nakon što je prošlo 30 godina, morali su ga malo drukčije interpretirati. U međuvremenu se promijenio odnos čovjeka i zemlje, promijenila se uloga žene, promijenilo se sveukupno društvo, ali ostala je fabula i očuvale su se vrijednosti izvorne telenovele "Pantanal".

Izvor, foto: hrt.hr

Povezani sadržaj