Objavljeno 03.01.2023.

Telenovela Srca divljega Pantanala - sadržaj i epizode

Epizoda 16

Tenório ispituje Joséa Leôncija o radu sa stokom. Jove i Guta se ljube na rijeci. Juma i Nijema ih gledaju te im ukradu odjeću. Guta govori Joveu očevu tajnu. Guta i Jove izađu iz rijeke i vide da su im ukrali odjeću. Tibério pokuša naučiti Jovea jahati. Guta otkrije Tenóriju da se spetljala sa Joveom. Jove čuje očeve kritike na njegov račun i razmišlja o povratku u Rio de Janeiro. José Leôncio otputuje u São Paulo. Jove odluči otići sam na mjesto gdje se gnijezde ptice. Maria moli da Tenório razgovara s Gutom o Joveu. Starac s rijeke vidi Joveov čamac kako pristaje uz gnjezdište. Jovea ugrize zmija.

16.
EPIZODA

1.
SEZONA

HRT1

Brazilska telenovela Srca divljega Pantanala (Pantanal) pripovijeda o stočaru Joséu Leônciju (Renato Goes / Marcos Palmeira) koji s ocem Joventinom (Irandhir Santos) dolazi u negostoljubiv, divlji i močvarni Pantanal. Jednoga dana stari Joventino ode sam hvatati divlje bikove koji slobodno žive u tome području i ondje nestane.


Telenovela ima i nadnaravnu notu prema folklornim pričama iz Pantanala. Mnogi likovi, uz iznimku Joséa Leôncija, često susreću lik Starca s Rijeke (Osmar Prado), travara koji se pretvara u golemu anakondu, najveću viđenu u Pantanalu. Vjeruje se da je Starac s Rijeke zapravo stočar Joventino, otac Joséa Leôncija. Također postoje priče o Maríji i Jumi Marruá koje se pretvaraju u jaguara kad se naljute. Postoji i priča o tajanstvenom stočaru Trindadeu (Gabriel Sater) koji je sklopio savez s vragom i zato zna unaprijed što će se dogoditi.

Telenovela je vjerna obrada izvorne serije "Pantanal", ali nešto osuvremenjena. Kako bi prikaz života u Pantanalu bio uvjerljiv nakon što je prošlo 30 godina, morali su ga malo drukčije interpretirati. U međuvremenu se promijenio odnos čovjeka i zemlje, promijenila se uloga žene, promijenilo se sveukupno društvo, ali ostala je fabula i očuvale su se vrijednosti izvorne telenovele "Pantanal".

Izvor, foto: hrt.hr

Povezani sadržaj