Objavljeno 03.01.2023.

Telenovela Srca divljega Pantanala - sadržaj i epizode

Epizoda 15

Juma kori Nijemu kad je ugleda kako cilja u jaguara. Juma se suoči s njime, ganuta je, misli da je to njezina majka. Tenório opominje Gutu, a kći mu prkosi. Guta odvede Jovea čamcem do mjesta gdje se gnijezde ptice. Tenório govori o svome životu u državi Paraná. Juma i Nijema igraju se u rijeci. Tenório i José Leôncio osjećaju da im se djeca lijepo slažu. Tibério i Tadeu govore Joveu o Jumi. Jove se zainteresira. Tadeu vodi Jovea do Jumine kolibe. Juma ih otjera. José Leôncio zamoli Tibérija da pomogne njegovu sinu da se oslobodi straha od konja. Madeleine vodi Gustava svojoj kući. Njezina majka Mariana je znatiželjna u vezi s Irminim osjećajima. Mariana je ravnodušna prema Joveovoj curi Nayari. Jove ispituje Tadeua o Filó i José Leôncio. Tenório pita Joséa Leôncija u vezi s radom sa stokom. Jove vodi Gutu do Jumine kolibe.

15.
EPIZODA

1.
SEZONA

HRT1

Brazilska telenovela Srca divljega Pantanala (Pantanal) pripovijeda o stočaru Joséu Leônciju (Renato Goes / Marcos Palmeira) koji s ocem Joventinom (Irandhir Santos) dolazi u negostoljubiv, divlji i močvarni Pantanal. Jednoga dana stari Joventino ode sam hvatati divlje bikove koji slobodno žive u tome području i ondje nestane.


Telenovela ima i nadnaravnu notu prema folklornim pričama iz Pantanala. Mnogi likovi, uz iznimku Joséa Leôncija, često susreću lik Starca s Rijeke (Osmar Prado), travara koji se pretvara u golemu anakondu, najveću viđenu u Pantanalu. Vjeruje se da je Starac s Rijeke zapravo stočar Joventino, otac Joséa Leôncija. Također postoje priče o Maríji i Jumi Marruá koje se pretvaraju u jaguara kad se naljute. Postoji i priča o tajanstvenom stočaru Trindadeu (Gabriel Sater) koji je sklopio savez s vragom i zato zna unaprijed što će se dogoditi.

Telenovela je vjerna obrada izvorne serije "Pantanal", ali nešto osuvremenjena. Kako bi prikaz života u Pantanalu bio uvjerljiv nakon što je prošlo 30 godina, morali su ga malo drukčije interpretirati. U međuvremenu se promijenio odnos čovjeka i zemlje, promijenila se uloga žene, promijenilo se sveukupno društvo, ali ostala je fabula i očuvale su se vrijednosti izvorne telenovele "Pantanal".

Izvor, foto: hrt.hr

Povezani sadržaj