Objavljeno 03.01.2023.

Telenovela Srca divljega Pantanala - sadržaj i epizode

Epizoda 13

Zé Leôncio pozove Jovea da ga posjeti u Pantanalu i priprema mu doček. Tibério dolazi pozvati Mariju Marruá na tu zabavu. Juma kaže da je majka umrla. Tadeu odlazi pozvati na zabavu Tenórija i upozna Gutu. Zé Leôncio odluči dopustiti da Juma i Nijema žive same na dijelu njegova imanja, ali kaže svojim stočarima da ih čuvaju izdaleka. Zé Leôncio želi dati Joveu sedlo njegova djeda Joventina. Tadeu cijelo jutro priprema konja i sedlo za Jovea. Tenório želi da se Guta uda za Jovea zbog financijske koristi. Alcides ne da mira Guti. Tadeu dočekuje Jovea na aerodromu. Zé Leôncio i Jove se ponovno susretnu. Zé Leôncio se uvrijedi kada mu Jove kaže da ne jede meso. Filó ga opomene.

13.
EPIZODA

1.
SEZONA

HRT1

Brazilska telenovela Srca divljega Pantanala (Pantanal) pripovijeda o stočaru Joséu Leônciju (Renato Goes / Marcos Palmeira) koji s ocem Joventinom (Irandhir Santos) dolazi u negostoljubiv, divlji i močvarni Pantanal. Jednoga dana stari Joventino ode sam hvatati divlje bikove koji slobodno žive u tome području i ondje nestane.


Telenovela ima i nadnaravnu notu prema folklornim pričama iz Pantanala. Mnogi likovi, uz iznimku Joséa Leôncija, često susreću lik Starca s Rijeke (Osmar Prado), travara koji se pretvara u golemu anakondu, najveću viđenu u Pantanalu. Vjeruje se da je Starac s Rijeke zapravo stočar Joventino, otac Joséa Leôncija. Također postoje priče o Maríji i Jumi Marruá koje se pretvaraju u jaguara kad se naljute. Postoji i priča o tajanstvenom stočaru Trindadeu (Gabriel Sater) koji je sklopio savez s vragom i zato zna unaprijed što će se dogoditi.

Telenovela je vjerna obrada izvorne serije "Pantanal", ali nešto osuvremenjena. Kako bi prikaz života u Pantanalu bio uvjerljiv nakon što je prošlo 30 godina, morali su ga malo drukčije interpretirati. U međuvremenu se promijenio odnos čovjeka i zemlje, promijenila se uloga žene, promijenilo se sveukupno društvo, ali ostala je fabula i očuvale su se vrijednosti izvorne telenovele "Pantanal".

Izvor, foto: hrt.hr

Povezani sadržaj