Objavljeno 03.01.2023.

Telenovela Srca divljega Pantanala - sadržaj i epizode

Epizoda 119

Alcides odlazi s Marijom Bruacom. Renato prijeti da će optužiti Zéa Leôncija kao naručitelja ubojstva njegova oca. Juma mu prijeti. Zaquieu se umiješa i govori o Tenóriovim zločinima. Sinovi Zéa Leoncija se utrkuju i Tadeu osvaja sedlo. Svira u stočarski rog i iznenadi se kad začuje zvuk očeva roga. Nijema kaže Tibériju da čeka njegovo dijete. Irma preda Zefi vjenčanicu, ali ona ne vjeruje da će se Tadeu predomisliti. Zé Leôncio ne može zaboraviti zvuk roga i ne miri se s time da ne može vidjeti starca s rijeke. Tadeu čuje razgovor Filó i Zéa Leôncija i otkrije da nije njegov sin. Ljutit je jer su mu lagali i odluči napustiti imanje.

119.
EPIZODA

1.
SEZONA

HRT1

Brazilska telenovela Srca divljega Pantanala (Pantanal) pripovijeda o stočaru Joséu Leônciju (Renato Goes / Marcos Palmeira) koji s ocem Joventinom (Irandhir Santos) dolazi u negostoljubiv, divlji i močvarni Pantanal. Jednoga dana stari Joventino ode sam hvatati divlje bikove koji slobodno žive u tome području i ondje nestane.


Telenovela ima i nadnaravnu notu prema folklornim pričama iz Pantanala. Mnogi likovi, uz iznimku Joséa Leôncija, često susreću lik Starca s Rijeke (Osmar Prado), travara koji se pretvara u golemu anakondu, najveću viđenu u Pantanalu. Vjeruje se da je Starac s Rijeke zapravo stočar Joventino, otac Joséa Leôncija. Također postoje priče o Maríji i Jumi Marruá koje se pretvaraju u jaguara kad se naljute. Postoji i priča o tajanstvenom stočaru Trindadeu (Gabriel Sater) koji je sklopio savez s vragom i zato zna unaprijed što će se dogoditi.

Telenovela je vjerna obrada izvorne serije "Pantanal", ali nešto osuvremenjena. Kako bi prikaz života u Pantanalu bio uvjerljiv nakon što je prošlo 30 godina, morali su ga malo drukčije interpretirati. U međuvremenu se promijenio odnos čovjeka i zemlje, promijenila se uloga žene, promijenilo se sveukupno društvo, ali ostala je fabula i očuvale su se vrijednosti izvorne telenovele "Pantanal".

Izvor, foto: hrt.hr
Povezani sadržaj