Objavljeno 03.01.2023.

Telenovela Srca divljega Pantanala - sadržaj i epizode

Epizoda 120

Tadeu se oprašta od imanja trubeći u stočarski rog. Starac s rijeke se pojavi Tadeuu i kaže mu da je on dijete ljubavi. Tadeu se vrati na imanje i govori Zéu Leônciju o svome susretu sa starcem s rijeke. Zefa pred oltarom kaže Tadeuu da je trudna. Zefa i Tadeu, Irma i Zé Lucas, Zé Leôncio i Filó se vjenčaju. Maria Bruaca i Guta se ponovno nađu. Zé Leôncio se probudi s jakim bolovima u grudima. Zé Leôncio doživi dirljiv susret sa starcem s rijeke i preuzme njegovo mjesto. Filó je udovica i svi oplakuju Zéa Leôncija. Zé Leôncio se pojavi svojim unucima kao starac s rijeke. Filó je žalosna jer se njoj on ne pojavljuje.

120.
EPIZODA

1.
SEZONA

HRT1

Brazilska telenovela Srca divljega Pantanala (Pantanal) pripovijeda o stočaru Joséu Leônciju (Renato Goes / Marcos Palmeira) koji s ocem Joventinom (Irandhir Santos) dolazi u negostoljubiv, divlji i močvarni Pantanal. Jednoga dana stari Joventino ode sam hvatati divlje bikove koji slobodno žive u tome području i ondje nestane.


Telenovela ima i nadnaravnu notu prema folklornim pričama iz Pantanala. Mnogi likovi, uz iznimku Joséa Leôncija, često susreću lik Starca s Rijeke (Osmar Prado), travara koji se pretvara u golemu anakondu, najveću viđenu u Pantanalu. Vjeruje se da je Starac s Rijeke zapravo stočar Joventino, otac Joséa Leôncija. Također postoje priče o Maríji i Jumi Marruá koje se pretvaraju u jaguara kad se naljute. Postoji i priča o tajanstvenom stočaru Trindadeu (Gabriel Sater) koji je sklopio savez s vragom i zato zna unaprijed što će se dogoditi.

Telenovela je vjerna obrada izvorne serije "Pantanal", ali nešto osuvremenjena. Kako bi prikaz života u Pantanalu bio uvjerljiv nakon što je prošlo 30 godina, morali su ga malo drukčije interpretirati. U međuvremenu se promijenio odnos čovjeka i zemlje, promijenila se uloga žene, promijenilo se sveukupno društvo, ali ostala je fabula i očuvale su se vrijednosti izvorne telenovele "Pantanal".

Izvor, foto: hrt.hr
Povezani sadržaj