Objavljeno 09.10.2022.

Telenovela I bogati plaču - sadržaj i epizode

Epizoda 36

León otvori vrata hodnika, silom izvuče Sorayu i poljubi je, a ne shvaća da ih Sofía gleda. Mariana i Luis Alberto plešu na vjenčanju. Mariana napušta kuću, spremna za odlazak na medeni mjesec s Luisom Albertom koji je dočeka poljupcem. Sofía kaže Urielu da ga León i Soraya koriste za svoje planove. Uriel odlazi u Sorayin stan i ugleda je kako se ljubi s Leónom. Soraya otpusti Sofíju iz koncerna. Soraya kaže Urielu da se nekako udaljio, ali on to poriče. G. Alberto kaže sinu da će ga postaviti na mjesto kontrolora u koncernu. Daniela kaže dr. Murillu da je dr. Benítez napravio neke pretrage g. Albertu. Luis Alberto, Mariana i Daniela se slažu s g. Albertom da mora na operaciju srca. Mariana pokaže Luisu Albertu dokaz da je trudna. Sretni se zagrle. León i dr. Benítez su pokraj g. Alberta. On zaspi nakon što je dobio anesteziju.

36.
EPIZODA

1.
SEZONA

HRT1

Mariana je mlada, inteligentna djevojka s velikom željom da usavrši sebe, ali rijetke su prilike za njezin napredak. Nema oca ni majku. Ostaje sama na svijetu nakon kumine smrti, a život joj se nezamislivo komplicira. No sudbina joj se mijenja kada upozna Alberta Salvatierru, magnata prehrambene industrije.


Na sastanku se g. Alberto žestoko sukobi sa sinom Luisom Albertom. Odnos oca i sina je narušen još davno kada je u tragediji život izgubio Matías, Luisov Albertov jedini brat. G. Alberto napušta sastanak, srce mu ubrzano kuca i doživi infarkt. Mariana ga vidi i spasi mu život. Nakon oporavka on potraži djevojku i odluči joj pomoći. Dovodi je u svoju vilu Salvatierra gdje žive i Daniela (njegova druga supruga) te Luis Alberto i sin iz Danielina prvog braka Santiago.

Marianin dolazak u Salvatierrin poslovni svijet uznemiri Sorayu. Ona je dioničarka, partnerica i Luisova Albertova ljubavnica. Posvojena je kći pokojnog Rafaela Montenegra, nekadašnjeg prijatelja i partnera g. Alberta. Soraya je ambiciozna žena bez skrupula koju samo zanima moć i novac. Tu je i León, financijski direktor holdinga. On iz sjene manipulira Luisom Albertom i okreće ga protiv oca. Posljednjih godina otvorio je paralelne tvrtke koje su konkurencija Salvatierrinoj tvrtki, a sve je to učinio Salvatierrinim novcem. Leóna ne pokreće samo ambicija nego i osvetoljubivost jer je zaljubljen u Danielu otkad se ona udala za g. Alberta. Zato ga želi uništiti i postati moćniji nego on, a sve u vjeri da će Daniela biti njegova.

Odnos Mariane i Luisa Alberta gradi se na njihovim razlikama. Ona ga vodi u svoj svijet, a on nju u svoj. Na kraju im se dogodi strastvena i lijepa ljubav. Međutim, njihovi neprijatelji će se truditi da ih razdvoje. U želji da uništi Marianu Soraya otkrije tajnu koja ju šokira. Marina je Rafaelova biološka kći, dakle, polusestre su i nasljednice Rafaela Montenegra. Soraya nikome ne otkriva tu tajnu, nego želi uništiti Marianu. Najprije laže kako bi okrivila Luisa Alberta za Rafaelovu smrt. Razdvoji Luisa Alberta i Marianu. On se ponovno vraća ovisnosti o kocki, a Soraya polako daje Mariani otrov kako ne bi nitko posumnjao i kako bi je zauvijek uklonila.

Nakon što otkriju istinu, Luis Alberto i Mariana obnove vezu i odluče vjenčati se. Mariana počinje osjećati učinke trovanja, ali sve ide tako polako da ona to pripisuje tremi zbog vjenčanja. Napokon dolazi dan vjenčanja, Mariana zamoli g. Alberta da joj bude kum. Dok Luis Alberto i njegova majka čekaju, Mariana se pojavi s g. Albertom držeći ga pod ruku i na zaprepaštenje svih, onesvijesti se. U bolesti Mariana se bori za život, ali napokon se spasi. Nakon vjenčanja slijedi medeni mjesec i sve je veselo kada Mariana zatrudni. Međutim, njezini neprijatelji nastavljaju djelovati iz sjene.

G. Alberto sudjeluje na teniskom turniru. León vidi svoju veliku priliku. Stavlja nešto u pića na turniru i g. Alberto umre nasred igrališta. Nakon njegove smrti razmašu se ambicije svih. León i Soraya misle da je došao njihov trenutak, a pogotovo rođenjem Marianina djeteta i njezinom postporođajnom depresijom. Luis Alberto se sve više brine za ženino zdravlje i zapostavlja tvrtku nakon očeve smrti. Zamoli Danielu da se brine o Mariani.

Mariana bježi od kuće i sa sobom odnosi dijete. Onako smušena ostavlja dijete uličnoj prodavačici. Dobronamjerna žena uzaludno čeka Marianin povratak i navečer vodi dijete svojoj kući ne znajući da je Mariana izgubila svijest nasred ulice. Luis Alberto nađe Marianu, a ona mu da podatke žene kojoj je ostavila dijete. Strašan požar razbukta se u naselju te žene, ona premine, policija na zgarištu nađe Betitov lančić i zaključi da je mrtav.

Svi vjeruju da je Betito mrtav, svi osim Mariane koja počinje neumornu potragu. S vremenom, kako bi bol bila podnošljivija, odluče posvojiti Maríju Isabel, ali umjesto da zavoli kćer, Mariana je posve zaokupljena potragom za Betitom. Polako se udaljuje od muža koji opet u kocki traži mir u svojoj muci.

Soraya postaje zapreka Leónovim projektima. On smišlja kako će se nositi s njom i otkrije da je Rafaelova kći. Prijeti Sorayi, ali ona ga odluči ubiti i osude je na 25 godina zatvora.

Nakon 18 godina Marianin i Luisov Albertov brak je u krizi. Mariana vodi zakladu koja traži nestalu djecu i ima TV emisiju koja se također bavi potragom nestalih ljudi. Iza svega krije se nada da će joj se Betito vratiti.

Nitko ne zna da su Sorayu pustili zbog njezina dobra ponašanja. Nakon izlaska na slobodu ona priprema osvetu. Zavodi multimilijunaša Víctora Millána, udovca s kćeri koja je nakon neke nesreće ostala invalid. Iskoristivši kontakte iz zatvora, Soraya naruči Víctorovo ubojstvo kako bi dobila sve njegovo.

Mariana uspije ući Betitu u trag. Otkrije da je živio na jugu SAD. Mariana mu se približi i nakon mnogo peripetija kaže mu da je njegova majka. Luis Alberto upoznaje Vivian uz koju živi svoj težak život. Ona je hostesa za pokeraškim stolom. Sorayina osveta uključuje i zavođenje Betita kako bi zagorčala život Mariani i Luisu Albertu kada saznaju istinu.

Obnovljena Luisova Albertova i Marianina ljubav doživi nove probleme. Ne samo Sorayu nego i Vivian, ali i Luisovu Albertovu ovisnost. Njihova ljubav mora pobijediti najdublje boli i najveće tragedije, a Mariana će shvatiti da i bogati plaču.

Izvor: hrt.hr
Povezani sadržaj