Objavljeno 24.06.2022.

Telenovela Elisa od Rivombrose - sadržaj i epizode

Epizoda 13 / Sezona 2

Lucrezia javi Elisi svoje zahtjeve: Elisa mora ukrasti dijamant neprocjenjive vrijednosti, simbol barunove moći ako želi vidjeti ponovno svoje dijete i dadilju. Elisa u strahu to pokuša izvesti, no ne uspije.

39.
EPIZODA

2.
SEZONA

HRT1

Elisa di Rivombrosa je talijanska televizijska serija (nadahnuta romanom Samuela Richardsona iz 1740. "Pamela ili nagrađena krepost") koja prati ljubavnu priču u Italiji 18. stoljeća između mladog talijanskog grofa Fabrizija Ristorija i sluškinje njegove majke Elise.


Ljubav iz snova koja prkosi svim konvencijama, pa i smrti. To je glavna tema na kojoj počivaju usponi i padovi Elise Scalzi, mlade djevojke rođene u siromaštvu, koju je priroda obdarila velikom unutrašnjom finoćom, čime je i privukla grofa Fabrizija Ristorija. 

Elisa poput Pepeljuge trpi sve od zavisti posluge do arogancije plemićke obitelji, a kao moderna junakinja postaje glavnim likom koji će uz pomoć svoje krhke ženstvenosti razriješiti i spriječiti krajnje zamršenu urotu protiv kralja.

Lokacije su tipične za velike romane u nastavcima: u središtu je veliki posjed Rivombrosa, pa potom plemstvo Torina koji će postati glavni grad Italije, a glavna je tema iskupljenje onih koji svoju sudbinu stavljaju ispred onoga što im životne okolnosti, predrasude i klasni položaj nameću.

Ovu seriju prati i njezin nastavak "Elisina kći - povratak u Rivombrosu" (iz 2007.), čija se radnja odvija 1797. i usredotočuje se na Elisinu kćer Agnese Ristori.

Izvor: hrt.hrPovezani sadržaj