Objavljeno 02.11.2023.

Telenovela Dva svijeta, jedna ljubav - sadržaj i epizode

Epizoda 19

Lívia odluči da neće reći majci da je vidjela njezin križić. Pedro nagovara Anitu da napusti palaču, a Afonso zbog toga žali. Otac Luís zabrani Líviji da pokaže Emíliji križić koji je pronašla na Bernardovoj grobnici. Massimo je ljut na Salomé i Biancu i odlazi iz kuće. Carola se žali na Melissino loše postupanje. Anita joj govori da će dati otkaz. Dorotéia slavi Robertov dolazak. Roberto ugleda samostan dok jaše s Felipeom. Grofov romantični izgled mu je sumnjiv. Bento prijeti Raulu i zahtijeva da se vrati na posao u palaču za Chicovo dobro. Vitória najavljuje da će prirediti zabavu dobrodošlice za Roberta. Lívia pokazuje Emíliji križić koji je našla u očevu grobu. Emília vjeruje da je Bernardo živ. Kako bi pomogla Caroli, Anita poslužuje desert umjesto nje i zainteresira se za Roberta. Emília odluči otvoriti Bernardov grob.

19.
EPIZODA

1.
SEZONA

HRT1

Dva svijeta, jedna ljubav je ljubavna priča podijeljena na dva razdoblja - na 19. stoljeće i današnje doba. Ona nam govori o zaljubljenom paru koji se razdvoji, a onda nađu drugu priliku za borbu za svoju ljubav.


Novakinja Lívia (Alinne Moraes) napušta samostan kako bi se brinula o bolesnoj majci Emíliji (Gabriella Di Grecco/Ana Beatriz Nogueira), ali ni ne sluti da će joj život spremiti mnoga iznenađenja.

Zaljubila se u grofa Felipea (Rafael Cardoso) nakon što ju je spasio od velike nesreće. No on je zaručen i uskoro se ženi ambicioznom Melissom (Paolla Oliveira), djevojkom koja je spremna iskoristiti sve trikove kako bi živjela kao aristokratkinja. Kako bi mogli živjeti svoju zabranjenu ljubav, unatoč svim predrasudama toga vremena, njih dvoje će se suočiti s mnogim drugim izazovima kao što su Pedrove spletke (Emílio Dantas). On je mladić ludo zaljubljen u Líviju.

U posljednjem pokušaju da ih razdvoji, Pedro smišlja osvetnički plan s Melissom, ali ništa ne izađe onako kako su planirali i dogodi se strašna tragedija. Lívia, Felipe i Melissa izgube život, a Pedro zauvijek bježi u grad.

Nakon jednog stoljeća dogodi se novi susret ovih četvero likova. Rodili su se u naše doba, vraćaju se s istim imenima, ali njihovi životi su sada drukčiji. Jasno, ne prepoznaju se kada se ponovno susretnu, ali uvijek postoji u zraku neki osjećaj da su već negdje bili zajedno.

Uspješna Lívia rodila se u Italiji i odrasla je u vinarskome svijetu. Nakon očeve smrti vraća se u Rio de Janeiro kako bi vodila obiteljski posao. U vezi je s ljubomornim Pedrom, jednim od direktora tvrtke.

Felipe je vlasnik manje vinarije na jugu zemlje i oženjen je milom Melissom s kojom ima sina.

Kad se Lívia i Felipe ponovno susretnu, iznova osjete da im srce jače zalupa. I čini se da se cijela priča ponavlja. Melissa opet poduzima sve kako bi ih razdvojila, čak i sina iskorištava radi toga cilja. A Pedro pokazuje svoju pravu narav. Mržnja i zavist iz prošlosti ponovno će izaći na vidjelo, ali pojavit će se i nova prilika da se Lívia i Felipe bore za svoju ljubav.

Dva svijeta, jedna ljubav je inovativna priča, podijeljena na dva razdoblja u kojemu svaki lik ima priliku za iskupljenje svojih grijeha, za ispravljanje pogrešaka iz prošlosti i ispisivanje drukčije priče.

Izvor, foto: hrt.hr
Povezani sadržaj