Objavljeno 02.11.2023.

Telenovela Dva svijeta, jedna ljubav - sadržaj i epizode

Epizoda 68

Felipe i Lívia susreću se u ruševinama stare palače i osjećaju se jako bliski. Žele oživjeti ljubav, ali ne žele da netko oko njih bude povrijeđen. Odluče čuvati svoju ljubav samo u srcu. Severa se svađa s Melissom koja snima cijeli razgovor kako bi ispala dobra pred mužem i svekrvom. Dorotéia kaže Melissi da se Felipe otišao sastati s Lívijom, a Melissa se počne grozno osjećati. Dorotéia se predstavlja Bernardu. Ariel gurne Bernarda i on polije Emiliju vinom. Čak i uz nekoliko piščevih isprika Emilia je neprijateljski raspoložena i razdražena. Afonso objašnjava Zildi da Vitoria nema izlaz i da će morati predati svoju kuću Emiliji Beraldini. Lívia se osjeća loše nakon posjeta ruševinama. Bernardo posjeti Vitoriju koja mu govori o svojim problemima. Emilia sretno kaže Albertu da će Vitoriji uzeti sve zbog osvete. Afonso vodi Anitu na večeru svojoj kući. Salomé je uzbuđena zbog dolaska Massimovih nećakinja. Afonso otkriva da je zaljubljen u Anitu, ali ona mu govori da ne želi ozbiljnu obvezu. Mladi odvjetnik se razočara kad sazna za njezine planove o majčinstvu bez braka. Bento upoznaje Bernarda. Bernardo nudi pomoć Vitoriji. Melissa pušta Felipeu snimku svoje prepirke sa Severom. Melissa mu obeća da će više vremena posvetiti njemu i Alexu. Lívia kaže Aniti da osjeća krivnju jer je izdala Pedra. Emilia odluči ostati u hotelu i brinuti se za Líviju. Afonso i Felipe odlaze razgovarati s Vitorijom i shvaćaju njezin očaj. Bento ignorira obećanje da više neće piti i ostaje u baru.

68.
EPIZODA

1.
SEZONA

HRT1

Dva svijeta, jedna ljubav je ljubavna priča podijeljena na dva razdoblja - na 19. stoljeće i današnje doba. Ona nam govori o zaljubljenom paru koji se razdvoji, a onda nađu drugu priliku za borbu za svoju ljubav.


Novakinja Lívia (Alinne Moraes) napušta samostan kako bi se brinula o bolesnoj majci Emíliji (Gabriella Di Grecco/Ana Beatriz Nogueira), ali ni ne sluti da će joj život spremiti mnoga iznenađenja.

Zaljubila se u grofa Felipea (Rafael Cardoso) nakon što ju je spasio od velike nesreće. No on je zaručen i uskoro se ženi ambicioznom Melissom (Paolla Oliveira), djevojkom koja je spremna iskoristiti sve trikove kako bi živjela kao aristokratkinja. Kako bi mogli živjeti svoju zabranjenu ljubav, unatoč svim predrasudama toga vremena, njih dvoje će se suočiti s mnogim drugim izazovima kao što su Pedrove spletke (Emílio Dantas). On je mladić ludo zaljubljen u Líviju.

U posljednjem pokušaju da ih razdvoji, Pedro smišlja osvetnički plan s Melissom, ali ništa ne izađe onako kako su planirali i dogodi se strašna tragedija. Lívia, Felipe i Melissa izgube život, a Pedro zauvijek bježi u grad.

Nakon jednog stoljeća dogodi se novi susret ovih četvero likova. Rodili su se u naše doba, vraćaju se s istim imenima, ali njihovi životi su sada drukčiji. Jasno, ne prepoznaju se kada se ponovno susretnu, ali uvijek postoji u zraku neki osjećaj da su već negdje bili zajedno.

Uspješna Lívia rodila se u Italiji i odrasla je u vinarskome svijetu. Nakon očeve smrti vraća se u Rio de Janeiro kako bi vodila obiteljski posao. U vezi je s ljubomornim Pedrom, jednim od direktora tvrtke.

Felipe je vlasnik manje vinarije na jugu zemlje i oženjen je milom Melissom s kojom ima sina.

Kad se Lívia i Felipe ponovno susretnu, iznova osjete da im srce jače zalupa. I čini se da se cijela priča ponavlja. Melissa opet poduzima sve kako bi ih razdvojila, čak i sina iskorištava radi toga cilja. A Pedro pokazuje svoju pravu narav. Mržnja i zavist iz prošlosti ponovno će izaći na vidjelo, ali pojavit će se i nova prilika da se Lívia i Felipe bore za svoju ljubav.

Dva svijeta, jedna ljubav je inovativna priča, podijeljena na dva razdoblja u kojemu svaki lik ima priliku za iskupljenje svojih grijeha, za ispravljanje pogrešaka iz prošlosti i ispisivanje drukčije priče.

Izvor, foto: hrt.hr
Povezani sadržaj