Objavljeno 16.11.2023.

Talijanska serija Doktor - sadržaj i epizode

Epizoda 10

Pacijentica otkriva tajnu iz Lorenzova privatnog života koja stvara zaprepaštenje na cijelom odjelu. U međuvremenu se Gabriel i Elisa moraju potruditi rekonstruirati život starijeg pacijenta koji se naizgled ne sjeća ničega o sebi, ali koji stalno izgovara jednu te istu riječ.

10.
EPIZODA

1.
SEZONA

DOMA TV

Serija temeljena na istinitim događajima i priči o doktoru Pierdanteu Piccioniju koji je sam postao pacijent, je priča o drugim prilikama i putu prema iskupljenju.


Pričana kroz oči liječnika kojeg glumi Luca Argentero, serija vodi na put otkrivenja vlastitog identiteta, prošlosti i odgovora na pitanje “tko sam?”. Autoritativni, savršeni i nepogrešivi Dr. Andrea Fanti je jedan od najboljih glavnih liječnika interne medicine u Italiji, ali njegov odnos s pacijentima je hladan. Nakon traumatične ozljede mozga, Fanti izgubi sjećanje na proteklih 12 godina života. Ulazi u svijet medicine iz perspektive pacijenta, mora oživjeti svoj odnos s obitelji i prijateljima, ali i ponovo početi karijeru. Fanti nalazi novi način kako da postane ono što je uvijek htio biti – liječnik. Kreće od početka, među ljudima koji su mu nekoć bili studenti, dok iskustvo bivanja pacijentom mijenja njegov medicinski pristup.

Uz realistične događaje i sjajno razrađene likove, priča se stalno vraća u prošlost kako bi prikazala složeni tijek događaja, potaknula znatiželju i uvela u svijet etičkih dilema u medicini. Kompleksna medicinska drama savršeno je upotpunjena s razrađenim scenarijima koji grade napetost od prve epizode i slojevitim likovima.

Serija je nastala prema istinitim događajima kojima je u središtu bio Dr. Pierdante Piccioni, poznatiji kao i Doktor Amnezija, koji je kroz nekoliko knjiga opisao svoje iskustvo. Upravo je jedna od njih bila inspiracija za seriju, a sam se Piccioni pojavljuje u jednoj epizodi u kojoj liječi pacijente koji se oporavljaju od COVID-19 virusa.

Izvor, foto: domatv
Povezani sadržaj