Objavljeno 31.05.2023.

Španjolska serija Kuharica iz Castamara - sadržaj i epizode

Epizoda 8

Diego traži Claru. Elquiza mu javlja da se djevojka vratila u kuhinju. Majordom pokazuje svome gospodaru pismo u kojem se najavljuje da će Armando Belmonte, Clarin otac, biti pogubljen za dva dana. Clara ga optužuje da je on taj koji je potpisao tu smrtnu kaznu. Diego nije znao da je to njezin otac, ali će učiniti sve da zamoli kralja za njegovo pomilovanje. Piše kralju pismo. Međutim, kralj nije voljan pristati na pomilovanje jer narod zahtijeva pravdu nakon smrti pukovnika Quintanille. Amelia nagovara gđu Mercedes da otpusti Claru. Ako ona ostane u palači, njezino vjenčanje s Diegom je u opasnosti. Gđa Mercedes je umiruje izjavom da je njezin sin čovjek koji drži do dane riječi. Amelia počinje komplicirati Clarin život prohtjevima i promjenama odluka u vezi s jelima. Govori joj da se nalazi pred Diegovom budućom ženom i vojvotkinjom od Castamara. Na dvoru organiziraju feštu kopuna u kojoj se pomiluje kopun koji pobijedi u utrci do ulaza u kuhinju.

8.
EPIZODA

1.
SEZONA

HRT1

Španjolska serija snimljena prema istoimenom romanu Fernanda J. Múneza. Madrid, 1720. godine. Kuharica Clara Belmonte (Michelle Jenner) bježi od bolne prošlosti obilježene ocem optuženim za izdaju.


Počinje raditi u kuhinji vojvode od Castamara (Roberto Enríquez) u kojeg se i zaljubljuje. Ljubav joj je uzvraćena, no može li se zbog staleških razlika i ostvariti? 

Diegova majka, gđa Mercedes (Fiorella Faltoyano), želi da se on oženi plemkinjom Amelijom Castro (María Hervás), kako bi vojvodstvo imalo potomke. A tu je i markiz de Soto, Enrique de Arcona (Hugo Silva), koji pomaže gđi Mercedes te skriva plan kako se osvetiti Diegu.

Izvor, foto: hrt.hr

Povezani sadržaj