Objavljeno 24.08.2022.

Serija Vrijeme između krojenja - sadržaj i epizode

Epizoda 16

Sira i Manuel vraćaju se u hotel nakon večere i oproste se. Joao se također oprosti od Sire. U hotelskoj sobi Sira ispisuje na krojačkim uzorcima sve informacije koje je skupila. U tome trenutku dolazi Rosalinda u sobu i govori Siri da Marcus nije otišao iz Lisabona i da mu se vjerojatno nešto dogodilo. Sira se zabrine. Manuel shvati da ga je Sira izdala. Marcus odlazi Siri u hotelsku sobu. Ranjen je, ali uspio je pobjeći svomu ubojici. Daje joj volfram koji je Sira uzela iz Da Silvina ureda i objasni joj da je volfram ključan za proizvodnju oružja. Tko kontrolira volfram, kontrolira i rat. Marcus govori Siri da napusti Portugal. Ona će otići istu večer vlakom u Madrid. Manuel inzistira da je otprati na kolodvor. Sira i Manuel napuštaju hotel, Marcus se pokuša iskrasti. Joao prilazi Marcusu i kaže mu da cijeni Siru i da nije zaslužila ovo što će joj se dogoditi. Manuel odveze Siru na kolodvor, poljubi je za rastanak. Dok čeka vlak, Sira primijeti da je Manuelovi ljudi motre...

16.
EPIZODA

1.
SEZONA

HRT1

Nagrađivana serija pripovijeda život krojačice Sire koja zbog ljubavi prema jednome muškarcu napušta Madrid gdje se već osjećaju napetosti u osvit Španjolskoga građanskog rata te odlazi u marokanski grad Tanger. Ondje se slučajno nađe u špijunskoj mreži.


Serija je snimljena prema uspješnici Maríje Duenas El tiempo entre costuras, kod nas prevedene kao Vrijeme između krojenja. Roman je bio hit u Španjolskoj, prodan je u tri milijuna primjeraka, ima više od 37 izdanja te je preveden na više od 35 jezika. Dobio je mnoge nagrade i potaknuo je veliki interes u svijetu. Prodavao se u više od 75 zemalja.

Između ljubavi i obveze... Dok Engleska, Njemačka i ostale velesile jure prema strašnom Drugom svjetskom ratu, Siru nagovore da se vrati u Madrid gdje dobiva novi identitet i upušta se u najopasniji pothvat svoga života. Kao omiljenu krojačicu suprugâ nacističkih časnika, Siru uvlače u mračni svijet špijunaže i političkih zavjera prepunih ljubavi, spletki i izdaja.

Između rata i mira... U Madridu Španjolski građanski rat samo što nije počeo. Sira napušta majku i zaručnika te iz hira slijedi zgodnoga ljubavnika u Maroko. No uskoro ostaje napuštena, uništena i osamljena u toj egzotičnoj zemlji. Među neobičnom skupinom Europljana zatočenih ondje zbog pogoršanja političke situacije u Europi Sira se okreće svome talentu koji je može spasiti - krojenju prekrasne odjeće.
Između mladosti i zrelosti....

S dvanaest godina Sira Quiroga mete podove u krojačnici svoje samohrane majke. S četrnaest godina počinje učiti zanat. S navršenih dvadeset godina ona ga je već izučila i upoznaje skromnog činovnika. No sve se promijeni kada u njezin život neočekivano uđu dvojica karizmatičnih muškaraca. Privlačni prodavač i otac kojega nikad nije upoznala.

Nagrade: Nagrada Ondas 2014.: Najbolja španjolska fikcijska serija i najbolja ženska glumica (Adriana Ugarte); Nagrada Iris 2014: Najbolja fikcijska serija, glumica, režija, produkcija, fotografija i rasvjeta, umjetnička izvedba, scenografija i glazba; Nagrada Liber 2014.: najbolja audiovizualna adaptacija književnoga djela; Nagrada Festival de Vitoria 2014.: nagrada kritike za najbolju seriju; Nagrada MIM Series 2014.: najbolja miniserija, najbolja režija (Inaki Mercero, Inaki Penafiel i Norberto López Amado) i najbolja ženska uloga (Adriana Ugarte); Nagrada strukovne glumačke udruge 2014.: najbolja glavna glumica (Adriana Ugarte), najbolji glumac (Tristán Ulloa), najbolja sporedna glumica (Elvira Mínguez) i najbolji sporedni glumac (Carlos Santos); Nagrada Zapping 2014: Najbolja serija i najbolji glumac (Tristán Ulloa); Nagrada FyMTI 2014., Buenos Aires: najbolja serija/miniserija, najbolja glavna glumica (Adriana Ugarte), najbolja sporedna glumica (María Carmen Sánchez), najbolji sporedni glumac (Francesc Garrido) i najbolji scenarij (Susana López Rubio, Alberto Grondona i Carlos Montero); Nagrada GAP 2014.; Nagrada Jóvenes 2013. D.O La Mancha: umjetnička izvedba i televizija; Nagrada Zoom Festival 2014.: najbolja španjolska serija; Nagrada Tourisfilm 2014.: finalist.

Izvor: hrt.hr

Povezani sadržaj