Objavljeno 10.11.2022.

Serija U zelenim dolinama - sadržaj i epizode

Epizoda 2 / Sezona 2

Tristan pomogne Siegfriedu oko problematičnog klijenta, podsjetivši ga na čovjeka kakav je nekad bio. James se nada napredovati u odnosu s Helen na mjesnom proljetnom plesu. Sudbina siromašne mlade udovice uzrokuje poteškoće za propupalu romansu Jamesa i Helen. Dotle Siegfriedov najnoviji plan da dovede Tristana u red, i posjet Tricki Wooa, uzrokuju kaos u Skeldale Houseu.

6.
EPIZODA

2.
SEZONA

HRT1

Netom završivši veterinarski koledž u Glasgowu, James Herriot slijedi svoj san da postane veterinar u veličanstvenim jorkširskim dolinama, odnosno području Yorkshire Dales na sjeveru Engleske.


Uskoro otkrije da je kod liječenja životinja jednako važno postupanje prema njihovim vlasnicima, a farmeri u Dalesu znaju biti zahtjevni. 

U Skeldale Houseu James upoznaje svoju novu disfunkcionalnu obitelj: zbrkanog i hirovitog šefa Siegfrieda Farnona, svojeglava mu brata Tristana i oštroumnu gđu Hall koja uvijek drži konce u rukama. 

Kad mjesna ljepotica Helen Alderson privuče njegovu pozornost, James će naći još jedan, i to trajniji razlog da ostane u Dalesu.

Serija je snimljena prema knjigama Jamesa Herriota (1916. - 1995.). Hrvatskim čitateljima dobro su poznate njegove knjige "Priče o psima" i "Nove priče o psima".

Izvor: hrt.hr
Povezani sadržaj