Objavljeno 10.11.2022.

Serija U zelenim dolinama - sadržaj i epizode

Epizoda 1 / Sezona 2

Proljeće je 1938. godine. Jamesovi roditelji su presretni kad mu ponude mjesto u naprednoj ambulanti njegovog starog mentora u Glasgowu. Pri povratku u Dales James shvati koliko voli to mjesto i te ljude i sjeti se jedne osobe zbog koje bi vrijedilo ostati u Dalesu. Otkad je ostavila Hugha Hultona pred oltarom, Helen Alderson nastoji biti neprimijećena i James joj je dao potreban prostor. No par se silom prilika opet nađe zajedno kad dođe do problema s ovcama susjednog farmera Roba Bensona. Nadahnut svojim iskustvom u ambulanti u Glasgowu, James nagovara Siegfrieda da prepusti Tristanu više veterinarskih poslova kako bi oni mogli liječiti više malih životinja u Skeldale Houseu. Tristan se pobrine za papigu tigricu, a gđa Hall otkrije nezgodnu istinu.

5.
EPIZODA

2.
SEZONA

HRT1

Netom završivši veterinarski koledž u Glasgowu, James Herriot slijedi svoj san da postane veterinar u veličanstvenim jorkširskim dolinama, odnosno području Yorkshire Dales na sjeveru Engleske.


Uskoro otkrije da je kod liječenja životinja jednako važno postupanje prema njihovim vlasnicima, a farmeri u Dalesu znaju biti zahtjevni. 

U Skeldale Houseu James upoznaje svoju novu disfunkcionalnu obitelj: zbrkanog i hirovitog šefa Siegfrieda Farnona, svojeglava mu brata Tristana i oštroumnu gđu Hall koja uvijek drži konce u rukama. 

Kad mjesna ljepotica Helen Alderson privuče njegovu pozornost, James će naći još jedan, i to trajniji razlog da ostane u Dalesu.

Serija je snimljena prema knjigama Jamesa Herriota (1916. - 1995.). Hrvatskim čitateljima dobro su poznate njegove knjige "Priče o psima" i "Nove priče o psima".

Izvor: hrt.hr

Povezani sadržaj