Objavljeno 10.11.2022.

Serija U zelenim dolinama - sadržaj i epizode

Epizoda 4

Badnjak je i dan uoči vjenčanja Helen i Hugha koje se nestrpljivo očekuje. U nastojanju da odagna bol zbog Helen, James je pozvao svoju novu djevojku Connie u Skeldale na božićnu zabavu. Pripreme su u punom jeku. Tristan je sve okitio imelama, a gđa Hall sprema gozbu i veseli se povratku svog sina Edwarda za Božić. Siegfried je oduševljen kad se pojavi Dorothy i pita se nije li sad trenutak da zanemari oprez. Dok se kuća puni mještanima, Jamesa nazove Bert Chapman koji traži pomoć oko svoje kuje koja se teško koti. James mora otići sa zabave i začudi se kad ga Helen upita može li ona s njim da se makne od tračeva o vjenčanju. James kod Chapmanovih mora izvući štene koje se zaglavilo pri okotu i Helen vidi koliko on voli biti veterinar. Kad treba krenuti, James s užasom shvati da se spustila magla zbog koje moraju do jutra ostati visoko u Dalesu. James nazove Skeldale i obeća da će vratiti Helen u Darrowby do vjenčanja, pitajući se hoće li moći potisnuti svoje prave osjećaje prema njoj.

4.
EPIZODA

1.
SEZONA

HRT1

Netom završivši veterinarski koledž u Glasgowu, James Herriot slijedi svoj san da postane veterinar u veličanstvenim jorkširskim dolinama, odnosno području Yorkshire Dales na sjeveru Engleske.


Uskoro otkrije da je kod liječenja životinja jednako važno postupanje prema njihovim vlasnicima, a farmeri u Dalesu znaju biti zahtjevni. 

U Skeldale Houseu James upoznaje svoju novu disfunkcionalnu obitelj: zbrkanog i hirovitog šefa Siegfrieda Farnona, svojeglava mu brata Tristana i oštroumnu gđu Hall koja uvijek drži konce u rukama. 

Kad mjesna ljepotica Helen Alderson privuče njegovu pozornost, James će naći još jedan, i to trajniji razlog da ostane u Dalesu.

Serija je snimljena prema knjigama Jamesa Herriota (1916. - 1995.). Hrvatskim čitateljima dobro su poznate njegove knjige "Priče o psima" i "Nove priče o psima".

Izvor: hrt.hr

Povezani sadržaj