Objavljeno 10.11.2022.

Serija U zelenim dolinama - sadržaj i epizode

Epizoda 3

Održava se Darrowby Show i James je presretan jer mu je pripala čast da bude dežurni veterinar. Ali Siegfried i Tristan znaju da je taj posao otrovni kalež i misle da će James odustati već prvog dana. G. Foyle, upravitelj Darrowby Showa i sitni birokrat, uskoro počne gnjaviti Jamesa. Tijekom dana Jamesa mještani vuku na sve strane u pokušaju da ga prevare i podmite kako bi im pomogao osvojiti natjecanje. Aldersonovi se nadaju prodati svog nagrađivanog bika Clivea kako bi si olakšali financijsku situaciju. Helen zamoli Jamesa da jamči za bika uzgajivaču zainteresiranom za kupnju koji je došao u posjet. U Dalesima vlada ciča zima. Siegfried ima gripu, pa James ima dvostruko više posla. Dick Rudd ga pozove da dođe pregledati njegovu rasnu kravu Strawberry koja teško diše. Tristan proučava svoje udžbenike kako bi prijatelju pomogao pronaći način da spasi kravu. Gđa Hall otkrije da je Jamesu rođendan i Tristan se prihvati planiranja proslave iznenađenja...

3.
EPIZODA

1.
SEZONA

HRT1

Netom završivši veterinarski koledž u Glasgowu, James Herriot slijedi svoj san da postane veterinar u veličanstvenim jorkširskim dolinama, odnosno području Yorkshire Dales na sjeveru Engleske.


Uskoro otkrije da je kod liječenja životinja jednako važno postupanje prema njihovim vlasnicima, a farmeri u Dalesu znaju biti zahtjevni. 

U Skeldale Houseu James upoznaje svoju novu disfunkcionalnu obitelj: zbrkanog i hirovitog šefa Siegfrieda Farnona, svojeglava mu brata Tristana i oštroumnu gđu Hall koja uvijek drži konce u rukama. 

Kad mjesna ljepotica Helen Alderson privuče njegovu pozornost, James će naći još jedan, i to trajniji razlog da ostane u Dalesu.

Serija je snimljena prema knjigama Jamesa Herriota (1916. - 1995.). Hrvatskim čitateljima dobro su poznate njegove knjige "Priče o psima" i "Nove priče o psima".

Izvor: hrt.hr
Povezani sadržaj