Objavljeno 10.11.2022.

Serija U zelenim dolinama - sadržaj i epizode

Epizoda 2

Vikend je održavanja utrka i Siegfried je na razgovoru za posao dežurnog veterinara na trkalištu u Darrowbyju. Taj položaj već odavno želi i silno se trudi ostaviti dojam na upravitelja trkališta generala Ransoma. Siegfriedovo ofenzivno šarmiranje očito se isplati i Ransom mu da ponudu. No u njoj ima uvjeta, pa je Siegfried rastrgan između osobne ambicije i odanosti Jamesu. Tristan se primi utjerivanja dugova prema ambulanti i zagrije se za Maggie, novu konobaricu u Droversu. Dotle se James nađe pred najtežim izazovom u karijeri kad kod Andantea, rasnoga konja Hugha Hultona, postavi kao dijagnozu zapetljaj crijeva. Jamesa potrese poziv gđe Pumphrey koja se boji da njezin voljeni Tricki Woo ugiba. Prilikom pregleda psa utvrdi da se gđa Pumphrey nije pridržavala dijete koju je James propisao. Potrebne su drastične mjere. Tristan se sprema vratiti na edinburško sveučilište kako bi nastavio studij veterine...

2.
EPIZODA

1.
SEZONA

HRT1

Netom završivši veterinarski koledž u Glasgowu, James Herriot slijedi svoj san da postane veterinar u veličanstvenim jorkširskim dolinama, odnosno području Yorkshire Dales na sjeveru Engleske.


Uskoro otkrije da je kod liječenja životinja jednako važno postupanje prema njihovim vlasnicima, a farmeri u Dalesu znaju biti zahtjevni. 

U Skeldale Houseu James upoznaje svoju novu disfunkcionalnu obitelj: zbrkanog i hirovitog šefa Siegfrieda Farnona, svojeglava mu brata Tristana i oštroumnu gđu Hall koja uvijek drži konce u rukama. 

Kad mjesna ljepotica Helen Alderson privuče njegovu pozornost, James će naći još jedan, i to trajniji razlog da ostane u Dalesu.

Serija je snimljena prema knjigama Jamesa Herriota (1916. - 1995.). Hrvatskim čitateljima dobro su poznate njegove knjige "Priče o psima" i "Nove priče o psima".

Izvor: hrt.hr
Povezani sadržaj