Objavljeno 21.11.2022.

Serija Skandal na engleski način - sadržaj i epizode

Epizoda 2 / Sezona 2

Zanemarujući sumnje o svomu braku koje je sve više muče, Margaret nastavlja provoditi plan kojim bi osigurala pravo na dvorac Inveraray. Ali privatna fotografija mogla bi uništiti sav njezin trud i potaknuti jedan od najskandaloznijih brakorazvodnih procesa u britanskoj povijesti.

5.
EPIZODA

2.
SEZONA

HRT1

Šokantna istinita priča o prvom britanskom političaru koji je izveden pred sud pod optužbom za pokušaj ubojstva!


Potkraj 60-ih u Engleskoj je donesen zakon o dekriminalizaciji homoseksualnosti. Jeremy Thorpe, predsjednik Liberalne stranke i općenito najmlađi stranački čelnik u posljednjih sto godina, ima tajnu koju očajnički želi sačuvati. Sve dok je njegov brbljavi bivši ljubavnik Norman Scott u blizini, Thorpeova blistava karijera je ugrožena. Naposljetku Thorpe zaključi da mu preostaje samo jedno: zauvijek ušutkati Scotta.

Suđenje Jeremyju Thorpeu zauvijek je promijenilo politiku. Britanska javnost tada je otkrila najmračnije tajne ljudi na vlasti i uvjerila se u to koliko daleko su spremni ići da ih sakriju.

Scenarist Russel T. Davies adaptirao je knjigu Johna Prestona "A Very English Scandal: Sex, Lies and a Murder Plot at the Heart of the Establishment".

Izvor: hrt.hr

Povezani sadržaj