Objavljeno 21.11.2022.

Serija Skandal na engleski način - sadržaj i epizode

Epizoda 3 / Sezona 2

Vojvoda i vojvotkinja od Argylla zauzimaju borbene linije i kreću u krvavu rastavu, a sve se odvija pred očima nezasitnog tiska. Dok se najskandaloznija brakorazvodna parnica stoljeća nadvija nad Margaretinim životom i ugledom, ona mora odlučiti hoće li tiho otići ili se boriti da se napokon čuje i njezina strana priče.

6.
EPIZODA

2.
SEZONA

HRT1

Šokantna istinita priča o prvom britanskom političaru koji je izveden pred sud pod optužbom za pokušaj ubojstva!


Potkraj 60-ih u Engleskoj je donesen zakon o dekriminalizaciji homoseksualnosti. Jeremy Thorpe, predsjednik Liberalne stranke i općenito najmlađi stranački čelnik u posljednjih sto godina, ima tajnu koju očajnički želi sačuvati. Sve dok je njegov brbljavi bivši ljubavnik Norman Scott u blizini, Thorpeova blistava karijera je ugrožena. Naposljetku Thorpe zaključi da mu preostaje samo jedno: zauvijek ušutkati Scotta.

Suđenje Jeremyju Thorpeu zauvijek je promijenilo politiku. Britanska javnost tada je otkrila najmračnije tajne ljudi na vlasti i uvjerila se u to koliko daleko su spremni ići da ih sakriju.

Scenarist Russel T. Davies adaptirao je knjigu Johna Prestona "A Very English Scandal: Sex, Lies and a Murder Plot at the Heart of the Establishment".

Izvor: hrt.hr

Povezani sadržaj