Objavljeno 01.08.2022.

Serija Saga o Forsyteima - sadržaj i epizode

Epizoda 5 / Sezona 2

Fleur ne želi razgovarati sa Soamesom i leži u krevetu odbijajući jelo. Annette se vrati iz Pariza i kaže Fleur da se uda za dobra čovjeka, a strast potraži drugdje. Fleur prihvati Montovu prosidbu i oni se vjenčaju. Jon uzrujan otputuje u New York...

13.
EPIZODA

2.
SEZONA

HRT1

Ova ljubavna priča protkana je osjećajima koji se mijenjaju poput slika kaleidoskopa. Damian Lewis tumači lik pohlepnoga i nesretnoga Soamesa Forsytea zaručenoga za Irene (Gina McKee).


Ioan Gruffudd nastupa u ulozi strastvenoga arhitekta Bosinneya, a Rupert Graves u ulozi mladoga Jolyona Forsytea. Tu je i Corin Redgrave kao obiteljski patrijarh stari Jolyon.

Obitelj Forsyte upoznajemo na primanju u povodu zaruka Winifred Forsyte za naočitoga, ali siromašnoga Montaguea Dartiea. Izostaje samo mladi Joylon koji njeguje svoju bolesnu kćer, ali i ljubav prema njezinoj dadilji Helene. Uskoro će on pobjeći s Helene i time izazvati skandal. Radnja se nastavlja devet godina poslije.

"Saga o Forsyteima" opsežna je epska priča snimljena prema romanu Johna Galsworthyja. Roman koji je izlazio u nastavcima između 1906. i 1920. postao je najčitaniji roman na američkim sveučilištima dvadesetih godina i pomogao Galsworthyju da osvoji Nobelovu nagradu za književnost 1932.

Prva dva Galsworthyjeva romana Vlasnik i Na sudu obuhvaćena su prvom sezonom serije. U drugoj sezoni ekranizirana je treća knjiga Za iznajmljivanje koja završava trilogiju o Forsyteima.

Serija je nominirana za British National Television Award u kategoriji za najbolju dramsku seriju 2002.

Izvor: hrt.hr
Povezani sadržaj