Objavljeno 28.11.2022.

Serija Ponos i predrasude - sadržaj i epizode

Epizoda 5

Lizzie i Gardineri odlaze u Pemberley na večeru s Bingleyjem, njegovim sestrama, Darcyjem i Georgianom. Lizzie uveliča zabavu svojim prekrasnim pjevanjem. Iskrice nastavljaju frcati između Lizzie i Darcyja dok razmjenjuju čeznutljive poglede. Nakon Lizziena odlaska Caroline Bingley uživa kritizirajući je. Darcy brzo stane u njezinu obranu. Sljedeće jutro Jane javi Lizzie šokantnu vijest: Lydia je s Wickhamom pobjegla u Gretna Green potajno se vjenčati. Jane zaključi da su g. Bennet i brigadir Forster otišli u London kako bi ih našli i moli g. Gardinera za pomoć. Darcy se neočekivano pojavi. Njegova reakcija na vijest navede Lizzie da zaključi da je Lydijin bijeg donio njezinoj obitelji sramotu. Lizzie i Gardineri smjesta se vrate u Longburne. Za to vrijeme Wickham i Lydia skrivaju se u Londonu. Wickhamu ubrzo dosadi njezina nezrelost. G. Bennet se vrati bez novosti. Za to vrijeme, u sumnjivom dijelu Londona Darcy napokon uđe u trag Wickhamu i Lydiji. G. Gardiner javi novosti g. Bennetu. Otkrije mu da će se Wickham i Lydia vjenčati ako g. Bennet pristane na uvjete njihovih zaruka. G. Benneta obuzme panika zbog tih uvjeta.

5.
EPIZODA

1.
SEZONA

HRT1

BBC-jeva TV serija u šest epizoda, ekranizacija najpopularnijeg romana Jane Austen "Ponos i predrasude". Tema ovoga romana tipična je za cjelokupni opus Jane Austen. Skromni roditelji Bennet imaju pet odraslih, neudanih kćeri.


Kad u njihovo mjesto dođe imućni neženja Bingley, to odmah budi maštu gospođe Bennet jer drži da bi se on mogao oženiti jednom od njezinih kćeri. 

Zanimljiviji od Bingleyja je njegov prijatelj Darcy koji dolazi s njim. Pred nama se nižu likovi skromnih kćeri i njihovih prijateljica te prekrasni prostori palača visokog britanskog društva 19. stoljeća. 

Uz pomoć vještog zapleta i duhovitog prikaza iz pera Jane Austen te savršene ekranizacije BBC-jevih majstora gledatelji upoznaju svijet zakočen ponosom i zaslijepljen predrasudama, svijet u kojem se mlade djevojke najlakše zaljubljuju u blistavu uniformu, svijet u kojem je prirodno da svaki samac treba ženu.

Izvor: hrt.hr

Povezani sadržaj